A firmasından 20 mayıs itibari ile işten çıkacağım ama 1 mayıs ile 20 mayıs arasında senelik iznimi kullanarak hiç işe gitmeyeceğim sonunda da işi bırakmış olacağım.
Ancak b firması da 1 mayıs tarihinde işe başlamamı istiyor.
Bende baştan 1 mayısta işe başlarım sorun olmaz demiş bulundum.
Bu senelik izin konusu sonradan ortaya çıktı.
B firması benim sgk girişimi 1 mayısta yapsa (Aynı zamanda 20 mayısa kadar diğer firmada da sgk girişim olsa) olur mu?
sgk girişimi yapabilirler mi?
hiç çaktırmasam mi?
Yoksa durumu yeni firmanın ik sına anlatıp 20 mayısta başlamayı mi rica etsem.

İnternetten baktigim kadarıyla aynı anda 2 firma sgk yapabiliyor ama sadece 1 tanesi prime esas sayılır yazıyor. Yeni ise başlayacağım firma o firmanın henüz sgk çıkışımın yapılmadığını görebilir mi?

 

mümkün. herhangi bir sıkıntı olmaz.

washe

Çalışma durumuna göre hem (4/a) SSK’lılığı, hem (4/b) Bağ-Kur’luluğu, hem de (4/c) Emekli Sandıklı olmayı gerektirecek şekilde ikisine veya üçüne tabi olacak şekilde çalışması olsa bile, bir kişi aynı anda hem SSK’lı, hem Bağ-Kur’lu hem de Emekli Sandık’lı olamaz. Bu durumda kanunen hangisi olması gerekiyorsa onu olması gerekir. Yani kişi üçü birden çakışacak şekilde çalışıyorsa önce Emekli Sandığına tabi olur. SSK ile Bağ-Kur çakışıyorsa, bu durumda çalışan SSK’lı olmak zorundadır. Bu kural sigortalılığın tekliği ilkesi gereğidir.

Mevzuat böyle diyor. A firması 1 Mayıs itibari ile çıkışınızı versin, kullanmadığınız yıllık izin hakkınızı da para olarak ödesin.

Arthur Dayne

A firmasında senelik izin hak etmem için 18 mayısta çalışmış olmam lazım 3.yılımı 18 mayısta dolduruyorum.
Aynı anda iki sgk girişi yapılması mümkün deniyor

graywolf

@graywolf

senelik izin 18 mayısta hakediliyorsa nasıl 1-20 mayıs arasında senelik izine çıkıyorsunuz orayı anlamadım. askerlikteki gibi terhis mahiyetinde izin kullanmaktan bahsediyor olmalısınız ki bu da ucu açık bir durum ve işveren insiyatifindedir. adamlar istese kullandırtmaz ve para falan da ödemez. muhasebe ile görüşün mevcut işyerinizle.

Arthur Dayne

Gönül rahatlığıyla aynı anda iki işyerinden birden sigortalı olabilirsiniz. Bunun tek istisnası bazı özel mesleklerde işveren iş sözleşmesine rakip firmada çalışamaz benzeri bir madde koyar. O da ancak işveren şikayetçi olursa problem olur. Sizde öyle bir durum yoktur muhtemelen. SGK için problem değildir.

@arthur'un bahsettiği konu daha çok emeklilik hesabını etkileyen bir konu ve farklı sandıklara (ssk, bağkur, emekli sandığı vs) tabi olanlarla ilgili ve kısmen 2011 öncesi için geçerli. Siz muhtemelen iki özel işyerinden sigortalı olmaktan bahsediyorsunuz. Bu ssklı olmak (şimdi 4a'lı deniyor) demektir. Aynı anda iki değil 5 işyerinde de sigortalı olabilirsiniz. Zararını değil,faydasını görürsünüz. Yeter ki hakikaten çalıştığınız bir işyeri olsun. Yani sahte sigortalılık işlerine girmeyin. Hiçbir şey olmaz. Ama ne olur bir işyerinden 30 gün üzerinden 5.000 tl öbüründen 20 gün üzerinden 2000 tl yatıyorsa Sgk o ayı 30 gün sayar, ama kazancınız 7.000 kabul edilir.

nihayet

Sgk girişi yapıldıktan sonra sisteme dahil olması, yani tahakkuk etmesi tam 30 gün sürüyor.

Bu sebeple sıkıntı olmaz merak etmeyin.

romantik maco
1

mobil görünümden çık