[q]
(12) 

muzlar

rentts #1343526
son dönemde nerden alırsam alayım tatları baya kötü.

yerli yabancı fark etmiyor muzların tadı yok.

size de öyle denk geliyor mu?

 

Evet. Yerli olmayanlari zaten yiyemem ama yerli olanlar da degisik, tatsiz.

malwethiel

İthal muzlar hep bi yeşil yeşil. Alıyorum bekliyorum sararmıyor. Yerliler yoksa almamaya çalışıyorum artık

helena

@helena esasında muzların doğal hali yeşildir. sarartma işin endüstriyel makyajı.
tatları konusuna gelince evet çoğu saman gibi.

lazpalle

2-3 haftadır almıyorum, aynısını düşünüyorum.

datnet

@lazpalle
Evet evet biliyorum. Ama eskiden yerliler aşırı tatlı diye genelde yeşilimsi muz alırdım. Son birkaç yıldır karton yiyormuş gibi hissediyorum o nedenle öyle dedim.

helena

ben hiçbir meyveden orijinalinin tadını alamıyorum. Özellikle ayva mesela.

ssiradanbirigibi

Tahminim pahalanması sebebiyle ithalin de ucuzu getirtiliyor o da dandik oluyor. Ben de farkettim, yerli aldım ve ithal'e göre çok daha iyiydi ama yerli için tam bir yorum yapamam.

Bu arada bu durum farkedeceğiniz üzere sadece muz veya meyve ile sınırlı değil, neredeyse her tip ürün geçerli, fiyatları alınabilir seviyede tutmak için gıda endüstirisi her türlü şeyi yapıyor, kötülük diyemeyeceğim çünkü ekonomik koşullar buna zorluyor.

atom karincanin torunu

domateste de aynı şey geçerli.
bu tanzim vs olayları çıkmadan önce tatları görece daha iyiydi.
yani yine eski domates tadı (20 sene önceki) yok tabi ama en azından yiyince "aa tamam bu bi domates" diyordum. şimdi yiyorum bi bakıyorum içi su dolu plastik bildiğin.

rentts

Evet ayni patates gibi tadi var hepsinin.

stavro

bana da öyle geliyor.
eskiden muzlar daha camsı, kaygan bir yapıdaydı. ısırdığınızda ıslak ve kaygan bir yüzey oluşuyordu. şimdi ise daha çok kumlu bir yüzey oluşuyor. sanki muz partikülleri birleştirilip muz yapılmış gibi. ne eski tadı var, ne eski kokusu.

eski tip muza nadiren denk geliyorum.

tabudeviren

migros taki yerli muz iyi bu aralar.

rurouni

Bir süredir böyle. Lezzetli meyve nadiren buluyorum. Çiftçi bir aileden geldiğim için sebebini de çok iyi biliyorum. 2000'lerden bu yana Türkiye'de tarım çok değişti. Verim ve kazanç uğruna lezzetten feragat edildi. Aynısı tarla bitkileri için de geçerli. Şuan 10 sene önceye göre çok daha fazla gübre ve ilaç kullanıyoruz. Buna rağmen eskiye göre kazanç azaldı. Verim daha yüksek olmasına rağmen çevreye verilen zararı düşününce aslında herkes zararda. Keşke zararlı gübre ve ilaçlar tamamen yasaklansa ve doğal gübrelere, doğal bitki koruma yöntemlerine(yararlı böcekler,canlılar) dönülse.

the coon
1

mobil görünümden çık