[q]
(9) 

Neden Udemy?

sanal uyku #1334124
Merhaba. Her ne kadar çok kısa sürede sıkılıp kenara atsam da bu aralar online eğitim platformlarına merak sarmış durumdayım.

Sizce YouTube veya diğer ücretsiz platformlar varken neden Udemy kullanayım?

Ayrıca çalışan birisi olarak sizce akşam eve gelip bir de eğitim almak için yeterince yorgun olmaz mıyım?

Aklınıza gelen başka avantaj ve dezavantajlar nelerdir?

Teşekkür ederim, iyi akşamlar.

 

duyuruna bir soruyla da ben ek yapabilir miyim müsaadenle?
sahiden bu eğitimleri alan insanlar oturup yapıyor musunuz ya? özellikle çalışanlar?

windows95

Merhaba. Ben bir-iki eğitimi Türkçe olduğu için Udemy üzerinden takip ettim. Sahiden akşamları biraz vakit ayırarak eğitimi tamamladım. Kurs hocasına soru sorabilmek de iyi bir avantaj bence.

giovanne

Valla ben ingilizce için serdar hoca dan memnunum. Başka da bir kursunu almadım. İngilizce kurslar Torrent te var zaten. YouTube da anlatan daha iyi kanallar var mesela engvid gibi. Ama ben engvid I onun önerileri sayesinde buldum.
Dersler plan program dahilinde olması güzel. Ayrıca kolay bir şekilde evde indirdiğin videoyu yolda izlemek güzel. Hocayla etkileşim var. Youtube seni dersten koparabiliyor önerdiği diğer videolarla
Ama udemy de ikinci derse geçiyorsun

hoot

valla ben video izleyerek öğrenilen bi programdan para kazanan birini görmedim daha, he işi odur çömez girmiştir iş ortamı artı video eğitimleriyle olur o iş. ama ben işimle çok da alakalı olmayan bir kaç programa sardım bir türlü sonunu getiremedim. illa udemy kullancaksın diye bişey yok ama udemy de sanki daha profesyonel oluyor içerikler, excel öğreneceksen udemye gerek yok mesela. youtube da fazlasıyla eğitici videolar var. çalışan biri olarak eve gelip eğitim almak da işte ne öğrenmek istediğine bağlı, işinle ilgili olsa alacağın eğitim böyle bi soru sormazdın tahminimce çünkü öğrenmek zorunda oluyoruz.

Golgi

dil eğtimleri hakkında fikrim yok. bunu dışında özellikle teknik eğitimler konusunda ben başarılı buluyorum. kursa gitme derdi olmadan ve çok para vermeden biraz da emek harcarayarak 25-40 tl bandıda ccna, mcsa, itil kursları var. bence çok iyi egitmenler de var. tabi benim avantajım işte de kullanabiliyor olmam. ama işte kullanmadığım gün gelince evde çalışıyorum. youtube'a göre avantajı hoca ile hızlı iletişim olabilir.

helenart

Skillshare ilk 3 ay aylik 1 dolar. Sanal kartla alip denersin. Kullanmasan da kaybin olmaz.

stavro

herhangi bir konuda ücretsiz eğitimlerde hintli eğitmenler çıkınca çok sinir oluyorum hemen kapatıyorum. hem ingilizce telaffuzumu zkip atıyorlar hem de dinlerken yoruluyorum.

ücretlilerde durum nedir bilmiyorum.

theconqueror

Eğitimi çeşitli materyallerle destekleyerek belli bir plan ve program çerçevesinde veriyor. Şey gibi düşün, normalde korsan sitelerden ve torrentten her türlü yayına ulaşmak mümkün ancak erişim kolaylığı bakımından Netflix kullanıyoruz. (En azından benim için öyle.)

Bir de, bir şeylere para verince ve böyle sistematik gidince insan daha ciddiye alıyor.

shangrilla

Açılın. Aldığı eğitim sayısına bakarak udemy onur üyesi yapılması gereken adam geldi. :p

Diğer arkadaşlar da yazmış ama bir daha şey edelim. En önemli avantajlardan biri belli bir plan program dahilinde ilerliyor olması. Yani orda syllabus mu diyorlardı neydi. Bakıyorsun gerçekten adım adım anlatıyor adam konuyu. YouTube öyle değil. Ya da ben şimdiye kadar öyle bir playliste denk gelmedim.

Eğitim almak istediğin konu da çok önemli tabi ama YouTube artık insanların başka yerdeki kurslarını eğitimlerini vs promote ettikleri bir yer. Biraz da bu yüzden bölük pörçük.

Yorumlara puanlara bakıp hakkında reviewları okuduğun güzel bir eğitimi satın aldığını varsayarsak eğitmene soru sorabilmen ve cevap alabilmen de çok büyük bir avantaj yerine göre.

Hiç Türk eğitmenden kurs satın almadım almayı düşünmüyorum alınmamasını tavsiye ediyorum. Baktığım neredeyse bütün eğitimlerde klasik Türk yarım yamalaklığını gördüm. Eğer Türkçe eğitimler için sorduysan bu mesajı tamamen görmezden gelebilirsin yani.

Karşılığında para istenen iş bedava olandan her zaman daha özenilmiş oluyor. Bu her konuda her yerde böyle. Aksi halde dediğin gibi neden para verelim? Belki birkaç konuda standart üstü eğitimlere denk gelmişsindir YouTube da ama başka konular öğrenmek istediğinde göreceksin böyle olduğunu.

10 dolar ve biraz zamanla inanılmaz şeyler katabilirsin kendine. İşten gelince de zor olmaz insan her şeye alışıyor. Biraz dişini sıkıp yıl sonunda süper düper şeyler öğrenmiş olabilirsin.

Diğer ücretsiz platformlar udemy yerine tercih edilebilir yine öğrenmek istediğin şeye göre. Mesela coursera edx genel olarak mooclar yani. Ama YouTube onlardan biri değil bence. Edx mesela harvarddan ders alıyosun baba. Harvard ya önünden geçemeyiz, bahçesine giremeyiz sitigit burdan pis sefil fakir sürüngen derler.

İngilizce eğitim için torrent siteleri bırkalamayı unutma bu arada. Ama şöyle yaparsan bizi mes uud edersin. Araştırdın sevdin eğitimi torrentten indirdin izledin işine de yaradı. İş yerinde yaradı özel hayatta yaradı neyse artık. Gel o eğitimi satın al. Çünkü kolay hazırlanmıyor. Bizim izlediğimiz bir saatlik bir videonun hazırlanması aşağı yukarı 6 saat sürüyor. O yüzden insanların emeğinin karşılığını verelim.

Haydi dikkat et kendine. Soracağın bir şeyler olursa buralardayım.

Giovanni Pipitto
1

mobil görünümden çık