[q]
(6) 

omega 3 tercihi

neynep #1328427
merhabalar,
omega 3 almam lazım da, bunun içindeki bileşenlerden birinin çok önemli olduğu ve çoğu markada eser miktarda bulunduğu, ama 1000mg alsanız yeter diye toptan etiketle satıldığını hatırlıyorum.
Hangi markayı alıyorsunuz, hangisini alayım bilemedim.

Teşekkkür ederim.
Ek omegaya ihtiyaç duymayacağınız bir beyin dilerim.

 

New Life Efa S 1200
www.hepsiburada.com

teknikekip

Ifos onayli olanlar yani efa ya da orzax. Urun olarak efa one ya da ocean ultimate

imnotsureabout

çok teşekkür ederim. sertifikalar, onaylar belki balığın üretimi vs güvenliği için de faydalı olabilir, ona da bakarım, ama benim sormak istediğim, içindeki farklı yağların kombinasyon oranında iyi olduğu söylenen.. varsa öyle bir şey.

neynep

Senin sorduğun eser miktarda bulunan madde Astaksantin molekülü fakat Astaksantin klasik balık yağından elde edilen Omega-3'lerde bulunmaz Krill canlılarından elde edilir, Krill canlıları Omega-3 yağ asitleriyle birlikte Astaksantin molekülü barındırır, onun için de Krill Yağı alman gerekir.

angelus

voonka krill oil omega 3 aldım eczacıbaşının bu vitamin işlerine çok düşkün bir youtuber önerince bende araştırıp aldım. 600mg krill yağı 400 mg balık yağı 200mg omega3 var. ayrıca epa dha astaksantin(0.9mg) var içinde

eja

Omega 3 alırken dikkat etmeniz gereken noktalar:

1) Toplam EPA + DHA miktarı. EPA ve DHA omega-3 ü omega-3 yapan yağ asitleridir, bu nedenle 1000mg dan kasıt EPA + DHA toplamıdır, kapsülün kendi ağırlığı değildir. Örneğin 1 kapsülde 500mg EPA + DHA varsa 2 kapsül alınmalı gibi. Bir diğer omega 3 yağ asidi de ALA'dır, bu form bitkisel kaynaklı gıdalarda (cevizde filan( bulunur ancak vucüt bu formu kullanamaz, EPA ya da DHA'ya dönüştürüp kullanabilir. Bu dönüşüm işleminde de alınan omega-3'Ün çoğu zarar ziyan olur.

2) Trigliserid formda olması: Bu kapsülleri etil ester ya da trigliserit formda yapıyorlar. Etil ester formu vücut tarafından pek emilemiyormuş o sebeple trigliserid formu öneriliyor. Trigliserid formda olanların üzerinde mutlaka yazıyor bu, yazmıyorsa etil-ester formda olduğunu varsayıp pas geçebilirsiniz o ürünü.

3) IFOS Sertifikasyonu: Bu omega 3 ler metal birikimi yaşayan balıklardan üretildiği için kapsüle de metal bulaşabilir (civa vs gibi). Bu metaller iyi değil, ne kadar az o kadar ideal. IFOS sertifikalarında yazar kapsül başına ne kadar metal içerdiği, belli bir limitin altında ise zaten ürünler sertifikalandırılır.

4) Omega 3 çok çabuk oksitlenen (bozulan) bir yağ çeşidi olduğu için kapsül içeriğinde mutlaka antioksidan da bulunmalı (E vitamini gibi), ya da güçlü bir antioksidan ile birlikte alınmalı (astaxantin, ubiquinol vs gibi)

5) Yağ yağı çözer hesabı, omega 3'ün yağlı yemeklerden sonra alınması gerekli, emilim arttırıyormuş diyorlar. Balık tadı gelmemesi için yemeğin ortasında almanızı öneririm.

Alacağınız ürüne karar verdikten sonra akakçe gibi bir yerden aratıp daha ucuza bulmanız mümkün.

Örnek ürün (2 kapsülle 1000mg oluyor):

Ocean Plus Omega 3

www.hepsiburada.com

taurina
1

mobil görünümden çık