
bipolar bozukluk olabilir. adet döngüsü gibi bir şey yok.


Hayır, bipolar bozukluktan bahsetmiyorum. Fakat onunla ilgili de olabilecek hormonal mekanizmalar hakkında bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.


Diğer erkekleri bilemem ama bende yok.


Adet değil de başka bir şeyler farkettim sanki, biraz daha manevi anlamda. Yani her ayın 17'sinden 23'üne kadar delicesine şiir yazmam bunun göstergelerinden biri. sonrasında her ayın 2'sinden 11'ine kadar da benzer eylemlerde bulunmam içinde dönüp durduğum idiopatik bir loop'un aklımda belirmesine sebep oldu. astrolojiden, spiritüalizme değin pek çok yelpazede araştırma yapmış olmama rağmen neden sürekli böylesine bir döngüye düştüğümü anlayabilmiş ya da kavrayabilmiş değilim. Tuhaftır. Günlük rutinlerinizi takip ederseniz siz de böyle döngülerin farkına varabilirsiniz aslında.


erkeklerde de olan ureme olaylari ile ilgli hormanlara yansiyan bir dongu var, bununla ilgli bir yazi okumsutum ama unuttum ayrintisini.


@gezegen olan pluton, evet, aradığım şeyle ilgili olabilir bu. Cinsel isteğim bazı dönemler her gün iken bazen 3 gün, 5 gün, 1 hafta ara veriyorum. Cinsel isteğimin bu şekilde farklı ritimleri olduğu gibi bahsettiğim döngülerin değişim noktalarıyla da kesiştiğini fark ediyorum her seferinde. Bunun ne olduğunu el birliğiyle bulup ortaya çıkarsak ya.


Dolunay beni cok etkiliyor.


@birazdaha, evet dogru cevap olmus ama ben bunun kaçan kovalanan bir şey olmasından ziyade ruh halini ve hayat akışını düzenli olarak etkileyen adet döngüsü gibi bir şey olduğunu düşünüyorum. Hepimizin bir ay takvimi var işte ama erkekler olarak kadınlar gibi farkında değiliz. Mesela @fever'ınki dolunaya denk geliyormuş. Zaten @an extraordinary translator'ınki gibi her ayın aynı günü olsaydı şimdiye kadar çoktan benim tarihleri bulmuştum ama bahsettiğim sanırım biraz daha farklı bir şey.
Biri şöyle konuyla ilgili güzel bir okuma parçası atsa da öğrensek. Takvime uyum sağlarsam hayat kalitem artacak resmen.


kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de östrojen hormonu var fakat oranı epey düşük. östrojen azalınca mutluluk hormonu olan seratonin de azalıyor. mekanizması konusunda kesin bilgi yaymıyorum fakat bireyden bireye farklılık gösteriyor. yaşadığınız gitgellerin sebebi bence havalardandır. (bkz: seasonal affective disorder)


yok, açık ve net. ruh halindeki döngüler kişisel ve çevre kaynaklı.


Ayla ilgili döngü bazı kadınlarda da olur (adet görme şeklinde değil). Örneğin bazı insanlar dolunayda uyuyamaz / zor uyur. Ayzeren denirmiş bunlara eskiden.


valla bende kesin var ha. arada bi oluyor böyle ruhsal bunalımlar.


bence var. kadınlarınki kadar düzenli olmasa da bana da arkadaşlarıma da arada bi gerginlik, agresiflik, melankolik ruh hali geliyor.


hormon döngüsü var, sadece regl olarak ortaya çıkmıyor.


yok galiba


ikizler burcu olabilir misin?
