bir seyler ogreten kitaplardan bahsediyorum. bu kitaplardaki anahtar noktalari okuyup, baska bir kitaba gecmek mantikli mi?
okumak istedigim bir suru kitap var ve hepsini de okumak icin zamanim yok. ancak ozetlerini okursam hepsini bitirecek zamanim olmus olur. her biri hakkinda en azindan bir fikrim olmus olur. sonucta kitabi bastan sona okusam bile, hatirlayacagim seyler anahtar noktalar olacaktir.
ek: kitap ozetini ben cikarmiyorum. kitabi okuyup, anahtar noktalarini birlestirip satan web siteleri var. ingilizce kitapalrdan bahsediyorum, turkce var mi bilmiyorum.
ek2: evet arkadaslar, hayati derecede onemli kitaplarin ozetini okumak pek akil isi degil. bunu biliyorum. bu islerle ugrasan hic kimseye bunu onermiyorum. bu kitaplarla zaten isim yok. amac ufkumu olabilgince genisletecegim hafif kitaplar okumak. dusunceleriniz icin tesekkur ederim.

Atladığın yerde anahtar nokta vardır belki, bana mantıklı gelmedi pek.


Tarihin falan belki de teknik bir kitabın asla.


çorba içmek de yemek yemek olur o zaman.


kitabını değil kitap özetini okudum dersiniz, ben de mesela kapital'ın mangasını okudum ama Kapital okudum demiyorum, Kapital'ın mangasını okudum diyorum.


Anayasa hukukunda doktora yapan insan ile anayasa kitapçığı okuyan insan kadar bir fark olur. Sonuçta aynı Anayasa.


Bircok yayının yönetici özeti var onlar sadece konudan haberdar olur. Benim de aklımda özetini okumak aynı etkiyi yapmaz ama okuyacak çok şey olduğundan mecbur
