Merabalar, geçtiğim gün dizüstü bilgisayarım masadan düştü. Bilgisayar düşünce kendini kapatıp yeniden açtı. Neyse ki bilgisayardaki veriler aynen duruyor. Hiçbiri bozulmamış, bilgisayarın kullanımında da bir sorun yok. Ancak dosyaları başka bir yere aktaramıyorum. D diskindeki dosyayı C diskine bile kopyalayamıyorum. Daha da vahimi ise D veya C diskine yeni indirdiğim dosyaları da herhangi bir yere harici diske transfer edemiyorum. Yanı dosya diske iniyor, sorunsuz çalışıyor ancak aktarım yaparken %22 veya %67 falan gibi kesiliyor. Kaynak dosya veya diskten okunamıyor hatası veriyor.

Tabi ki Google'dan araştırıp Çalıştır tuşuyla yapılan işlemleri falan yaptım ama hiçbir sonuç yok. İlginç şeylerden biri daha torrentten indirdiğim dosyalarda döngü hatası gibi bir şey veriyor. Hadi torrent mühim değil ama yarın çizimleri ve videoları kendi bilgisayarımdan aktarmam lazım. Başına böyle bir sorun gelip de çözmüş olan, ne yapabileceğim konusunda yardımı dokunacak biri var mı?


 

teracopy benzeri dosya taşıma ve aktarma programları varsa onları silin. benzer bir sorunda çözümü öyle bulmuştum. ama düşmeye bağlı hdd'nin içe vermesi de söz konusu. bir disk doktor'la tarasanız netleşir belki.

fucking machine in my head

hdd cok sıkıntılı hocam
hdd yi cikartin
bir hdd kutusuna takıp
baska bilgisayara takip
en onemli seyleri once kurtarın

kingcyrax

gecmis olsun ama sanirim diskte dusme esnasinda bad sectorler olusmus. diski baska bir bilgisayara takip, verilerini kurtarmaya calis en kisa surede. yada madem local kopyalama yapabiliyorsun, Google Drive gibi bulut cozumlerine senkronize et onemli verilerini. ve yeni bir disk al. hazir elin degmisken SSD olsun :)

crucio
1

mobil görünümden çık