[q]
(5) 

kosmak mi yurumek mi

baldur2 #1304163
kosmak ne kadar zararli arkadaslar dizlere? yani duzenli kosan her kisi illa diz sorunu mu yasiyor ileride yoksa biraz abartili bir iddia mi? yoksa hizli yuruyus yeter mi diyorsunuz kardiyo yapmis olmak icin?




 

tempolu yürüyüşler daha iyi bence. yavaş başlayıp sonrasında hızlanma sonlara doğru da hızı yavaş yavaş azaltarak bitirme.

ssssserkannnnn

kalp ritminin dalgalanmaması sağlıklıdır. yürüyüp ardından koşup tekrar yürürseniz kalbinizin ritmi düzensizleşir.
o yüzden koşacaksanız aynı ritmde koşun yürüyecekseniz aynı ritimde yürüyün.
bacak kaslarınız vücudunuz için yeterli değilse eklem sorunu yaşarsınız.

insomni4c

İnsom hiit duydun mu?
Bence koş yürü karışık yap dah sürdürebilinir oluyor

fasulyek

sağlıklı bir insan için koşmak zararlı değil, koşabiliyorsan haftada 2 kez koşmak iyi geliyor bünyeye, deli gibi ter atıyorsun, hızlı yürüyüş yerine yavaş tempoda koşu bence daha iyi. koşu aşama aşama ilerleyen bir spor, kimse senden ilk koşunda 5.30 pace koşmanı beklemiyor.

blue rebel motorcycle club

naçizane fikrimce ben koşmayı inanılmaz derecede gereksiz buluyorum. anatomik olarak yere düzgün basmayı bilmiyorsak düzgün olmayan bir şekilde milyonlarca defa yere çarparak dizlerimize onca darbe vurduğumuzu düşününce titreme geliyor. ama muhtemelen dediğiniz gibi bir sorun yaşamak için çok abartılı bir şekilde koşuyor olmak gerekir, bunu da gerçekçi bulmuyorum ama bana şahsen çok itici geliyor, o yüzden yürüyüş tercihim.

imkan varsa en güzeli eliptik bisiklet diye düşünüyorum.

bir garip melek
1

mobil görünümden çık