
fakirlikten oldu benimki.


Ahlaki ama 7 yılın sonunda bedenime zarar verdiğimi düşünüyorum


Ahlaki


Netflix belgeselleri yuzunden oldu benimki


araya girip şu soruyu sormak istedim: süt içmekle et yemek arasında ahlaki açıdan fark var mı hakikaten? mesela normalde 20 yıl civarı ömrü olan inekler gördükleri eziyetten ötürü 4-5 sene yaşayabilip, ki buna yaşamak da denemez, daha sonra süt üretemez hale gelince yine kesilip et oluyor. bu durumda vejetaryenlerle et yiyenler arasında ahlaki açıdan ne kadar büyük bir fark olabilir?
bu arada kendim de şu anda vegan değilim, ayrı bir disiplin ve bütçe gerektirdiği için. kendiliğinden de sebze ağırlıklı beslenir oldum da vejetaryenliğin ahlaki açıdan pozisyonunu çözemiyorum pek.


Soso yok tabi ama benim limitim bu kadardı veganlığı sürdüremedim. Vejelerde yıllık hayvan katlinin bir kısmını önlüyor en azındna


Ahlaki.


Ahlaki


bir canlıyı öldürüp yemeyi hiçbir zaman aklım almadı. çocukluğumdan beri yemiyorum. ahlaki mi oluyor bilemedim.


Ahlaki
@soso
www.instagram.com
Linkteki resme bak. Ben de en başta öyle sanıyordum ama vegan olunca her etin her sütun vb alternatifini bulmaya gerek yok.


Etik sebepler. Hayvanların benim kölem olamayacağını gördüm ve buna son verdim. Hİç kimse kölem değil


Veganım vegan süt peynir vs kullanmıyorum. Bu tür şeylere ihtiyaç yok. Alışkanlıktan gelen parçalar bunlar.
Tahin pekmez , baklagiller ve sebzeyle gayet iyiyim. Soya sütüne filan gerek yok. Kekler sütsüz de yapılabiliyor.


Ortaokulun ikinci senesinde tamamen vejetaryen olmustum, hayvan olusu yemek rahatsiz edici bir dusunceydi benim icin. Sonrasinda 7-8 sene vejetaryen yasamanin sebebi biraz aliskanliktandi. Arkasinda etik bir altyapi yoktu cok.
Zaten vejetaryenligin neresi ahlaki ki? Hemen oldurtmeyip, inegin senelerce tecavuze ugramasini, zorla hamile birakilmasini ve hareketsiz gecen, yariya inen hayatinin desteklenmesi mi ahlaki?


Koku tiksinme yutamama durduk yere geldi basima
