
kentsel dönüşümle bir dairem olacak. Müteahit daire net alanının eski daire ile aynı olacağı sözünü verdi. (Antlaşmada da geçiyor) mimari projede net alan olması gerektiği gibi. Daire bitmek üzere ve bazı odaların gerçek ölçüleri, mimari projedeki ölçülerden 5-6 cm daha kısa. Müteahit 3 cm lik sıva yapıldığını, sıva ve seramik paylarının net alana dahil olduğunu ve bu sebeple ölçülerin dolayısıyla net alanın küçüldüğünü söylüyor.
Sorum; 10 cm lik ytong duvar üzerine 3 cm sıva-boya vs olur mu?
Ekteki dosya genel brüt alana dahil şeyleri gösteriyor. Bu açıklamaya göre sıva payı net alana mı dahildir yoksa ben okuduğumu anlamıyorum ve net alana dahil diyen müteahit beni mi yiyor?

içinize sinmiyorsa, daireyi teslim almadan önce bağımsız bir gayrimenkul değerleme uzmanı çağırıp alanları hesaplatın. bunu raporlasın, buna istinaden dava açma hakkınız olur.


Sıva 3 cm çok 2 cm olur genelde. 1 cm de seramik olur. Total yine 3 u bulur. Yalnızca seramik olan alanlar böyle. Odalarda sadece 2 cm siva olur.ha duvarları yamuk ormediyse tabi. Net alan projeden duvardan duvara alınır. Yani siva vs de dahildir. Soylem dogru fakat bence uygulamada sıkıntı var. Duvarı düzelteyim derken basmış da basmış sivayi


Mimari projede ölçüler duvardan duvara verilir. Duvarın üzerine de 2cm sıva+boya olacak şekilde düşünülür.
4cm kısa olması gereken açıklık, 6cm kısa ise kabul edilebilir. Hatta 10cm bile kabul edilebilir. Betonarme yapılar milimetrik olarak yükselmiyorlar veya cm bazında hatalar oluyor. Taşıyıcıdaki hatalarda duvarlara ve net alana etki ediyor. Ama 20cm kısa ise bir yerlerden çekmiştir.


5 cm hatayı belediye bile kabul ediyor, sıkıntı yok yani.
