
Merhaba Arkadaşlar,
Ekteki resmi A4'e bastırmak istiyorum ancak en boy oranı A4'ten farklı olduğu için kenarlarda boşluk olacak diye düşünüyorum.
Nasıl bir çözüm bulabilirim?
Bir de siyah beyaz olarak bastırmak istiyorum. Önceden mi siyah beyaz yapmak daha iyi olur, yoksa bastırırken söylemek yeterli midir?
Şimdiden Teşekkürler.

Siyah beyaz isini bastirirken soylemen yeterli


en son fotoşop, öyle boşlukları tahmini doldurabiliyordu. dolduramıyorduysa bile fotoşopla doldurulabilir.
oylar fotoşopa.


al sana fotoşokta a4'e uygun hale getirdim kenarları doldurup: i.imgur.com
imgur acilmiyorsa: i.hizliresim.com


yukarıdaki arkadaşın yaptığı gibi photoshop'ta clone stump tool vasıtası ile nispeten pratik şekilde a4 e ayarlanabilir.
bu da maksat ek bilgi olsun. bunlar hep bilgi.


teşekkürler tüm cevap verenlere...


birincisi fotoğrafın kalitesi düşük.
ikincisi ekranda gördüğün gibi direkt olarak fotoğraf kağıdına ya da herhangi birşeye bastırırsan renkleri kayık olur, aşırı karanlık olur iyi bir performans alamazsın yani
ekranda gördüğün muhtemelen rgb dir, basacağın alet de sanırım rgb olacaktır bu demek ki gördüğün her rengi alamyacaksın, özellikle color correction yapmadıktan sonra(referans monitöründe) iyice kötü olacak.
ha dersen ki ben deneye deneye çıktı ala ala optimize ederim orası ayrı.
diğer seçenek olan cmyk da bastırırsan tabi bir nebze daha iyi olacaktır.
siyah beyazda sorun olacağını sanmam ama büyük çözünürlüklü bir görsel bulmanı öneririm.
