Türkiye'den KKTC'ye arabamı götürmek istiyorum. Yaklaşık 5 ay orda kalacağım. nasıl bir yol izlemem lazım. çıkış işlemleri için hangi belgeleri istiyorlar?

bir de şöyle bir problemim var. daha önce Kıbrıs'ta araç kullandığım için T.C ehliyetimin bir kopyasını orada çıkarmışlardı. Birkaç ay önce Türkiye'de ehliyetime emniyet el koydu. Kıbrıs'taki sorgu sistemi ile Türkiye'deki sorgu sistemi farklı olduğu için ordaki ehliyeti sıkıntısız kullanıyorum. Eğer arabamı götürürken istedikleri evraklar arasında ehliyet de varsa bu orda da sıkıntı doğurur mu?


 

kiralasan daha iyi olmaz mi? onca dertten kurtarirsin kendini

x daemon

Ehliyeti yok nasıl kiralayacak?

himmet dayi

kiradan kaçmak için bu yola başvuruyorum. aylık 2500 kira ödemek zorunda kalıyorum. türkiyedeki ehliyetimi kıbrıs'ta tanımlatmıştım, yeni bir ehliyet verdiler, onu şuan kullanıyorum zaten ama arabayı götüdüğüm zaman ehliyetimi sorgularlarsa burdaki ehliyetime el konuşduğu için o ehliyetten de olur muyum düşüncesindeyim.

burty

Gittin mi bilmiyorum fakat taşucundan çıkarken ehliyet isteniyor. Bunun yanısıra araç ruhsatı üzerinize olmalı. Aracın mtv ödenmiş ve cezası olmamalı.

janavarorion
1

mobil görünümden çık