arctic mx-4 var mesela 4 gramı 35 türk lirası şu an. bendekinin 4 gramı 2 liraya falan denk geliyor :D

Kırk yıllık alışverişçiyim parayla kalitenin örtüştüğünü çok az kez gördüm.
review-incelemelere bak. O doğru yolu söyler sana.


incelemelere baktığında belirgin bi performans farkı görülüyor. en dandikler ile normal olanlar arasındaki fark normal ile iyi olanların arasındaki farktan daha büyük. o yüzden arctic ile thermal grizzly arasındaki fark normal bir kullanıcı için önemli değil.
eğer bu macun yenilemeyi bakım amacı ile yapıyorsan bilindik bir marka yeterli. ama sıcak bi ortamda ise bilgisayar, ve sıcalıkla ilgili sorunun varsa veya overclock ile ilgileniyorsan her derecenin önemi büyük. o yüzden bütçeyi biraz zorlayıp bulabileceğin en iyi ürünü almak mantıklı çünkü bir tüp ile 5-6 kez uygulama yapabilirsin.


thermal baya bir pahalıymış ama anladığım kadarıyla arctic, ucuz bir macundan daha iyi sanırım. benim sıcaklık ile ilgili tam olarak problemim bilgisayarı adana'da kullanıyor oluşum ve evde klimanın olmaması :D
arctic mx-4'ü sipariş ettim. deneyeceğim.
arada bu kadar fazla fiyat farkı olması ve incelemelerde arctic'e pozitif yorumlar yapılmış olması cezbetti.


dandikler 3-4 ay sonra kurur. diğerleri 2 sene sonra bile kıvamını korurlar.
eski işlemcimde de yenisinde de noctua kullandım kullanıyorum. şu model;
www.sanalmarketim.com
daha pahalısı yok sanırım. eski işlemcimde 2 seneye yakın süre sonra soğutucuyu çıkarttığımda en ufak kuruma olmamıştı. daha önceki tecrübelerimde kupkuru kalmış, fanı çıkarttığımda dökülen termal macunlar gördüm.
