
dalak ciger gibi sakatat ye demisti doktor anneme ama oncesinde demir yuklemesi yapmisti.
durumunu o kadar kotuyse neden size de yukleme yapmadi ki?


kan ilacı kullancan hacıt.


@65 derece, dedi ama niye bilmiyorum, bi geldiğinde başlayalım dediğini de iyi hatırlıyorum. fazla da düşük değil zaten alt sınır 8, benimki 6,5 mu ne.


bol bol mercimek ye.


demir depolarının boş olması durumunda ilaç dışında bir tedavi mümkün değildir, depolar boş ise çeşitli semptomlar da; yorgunluk, halsizlik, saç dökülmesi, tırnak kırılması, üşüme, görülmeye başlamıştır.
bu noktada direk koşarak başka bir doktora gitmelisin. depolar boş ise oral tedavi uzun sürecektir ve depoların hızlıca doldurulması için IV preparatlar tercih edilmelidir.


Taze pırasayı çiğ olarak salataya katıp yiyin. Organ nakli olan akrabama doktor tavsiyesiydi.


kandaki hemoglobinlerin demir bağlama kapasitesi mi neydi öyle bişey vardı; hatırlamıyorum demişsiniz; sorun oysa demir içeriği zengin şeyler yemek telafi etmeyebilir. ne yiyeyim yemeliyim demeden evvela o kısmını bir öğrenin.


o kısmını öğrendim, doktor yiyecekle telafi edilmez dedi. birde dahiliyeye gideceğim. bu aile hekimi.
