[q]
(5) 

çiçekler falan

jacob #124474
sorum şu ki: çiçek fiyatları ne alemde? (sevgililer günü var diye illa ki yüksektir. ben normalde çiçek piyasası nasıldır diye soruyorum. sorum sevgililer gününden bağımsız.)
diyelim bir buket almak icap etti. nasıl alınır? çiçekçiye ne denir? kasımpatı, papatya, lavanta, menekşe falan böyle buket yaptırınca kaça patlar?
ya da sadece kasımpatı almaya kalksam ne kadar koydurtmalı? dondurma alır gibi iki üç top mu yoksa bana oradan 20 liralık buket yap şeklinde mi?
ya işte kısaca biraz çiçekçi raconundan bahsederseniz sevinirim. teşekkürler.

 

tanesi 5 tl yerine göre. Mesela 5 tane gül buket olsun denir. Tabi yerine gore daha ucuz olur.

sert yerden yavas

buketle alınır çiçek.. güller taneyle. güller bu arada her zaman tek satıyla alınır. 6 tane gül alınmaz yani.

jeanne hebuterne

aldığınız çiçeğe göre bunlar değişiyor. çoğu çiçek için buket yaptırırken sayı söylersiniz. yani sayı söylemeyip de şu çiçekten bana bi buket yap derseniz adam ondan 20 tane koyup size 150 tl lik buketi çakar.
hepsinin tane fiyatı vardır, küçük çiçekli kır çiçekleri hariç, onlar demetle satılır çünkü bi tanesi çok çok ufak ve incedir. şu çiçekten 6 tane olacak şekilde buket derseniz adam o çiçekten 6 tane koyar, içine, etrafına dolduracak dekoratif bitkiler yerleştirir, dış tarafını yapraklarla çevirir ve gayet tombul bi buket elde edebilirsiniz.
kır çiçeği tarzı demetle satılanlardan buket oluşturmak istiyorsanız da 3-4 demetle bi buket yaptırabilirsiniz. o da yine diğer bitkilerle süslenir.

cereal killer

şunu da ekliyim ki çiçek fiyatları aldığınız semte göre çoook değişir. yani sokak arasındaki bi çiçekçiden bi kere 20 liraya mis gibi buket yaptırmıştım ama lüks semtlerde ya da hastane yakını çiçekçilerde filan 100 liraya anca güzel buket yapıyolar.

cereal killer

hatta nilüfer çiçekcilik var merter de tanesi 5 tl orada.

sert yerden yavas
1

mobil görünümden çık