open.spotify.com

Galiba ben vokalli müzik sevmiyorum, özellikle müziğini sevdiğimde. Yani zaten dinleyince gerekeni duyuyorsun gibi, hissi o veriyor zaten, üzerine konuşmak çok fazla geliyor. (bana göre tabii). Mesela bu parçada vokallerin altında müziği duymaya çalışırken şu soru geldi aklıma:
Şarkı yaparken beste yaparken bunun sözlü olması ya da olmaması neye göre karar verilir? Beste güzelken üstüne gelenin ona katkısı olduğu noktada birşey eklemek mantıklı olur herhalde. Vokalle dinlenen müzikler, tek başına "çok da şey" olmadığı için mi öyle? Mesela bu örnekte, müzik tek başına güzel geldiği için mi bana bu soruyu sordurtuyor?
Görüldüğü üzere kafam karışık :)
Civar saçılmalari paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürlerlen.

 

Bir şeye göre karar verilmiyor. Sözlü müzik yapmaya niyeti olan beste yapar söz yazar ya da söz yazar beste yapar, sözsüz müzik yapan da sadece müzik yapar.

Yani biri beste yapıp da "lan ben şimdi buna söz yazsam olmaz sözsüz kalsın" demez. Derse de albüme koymaz ve kimse duymaz.

i was made for you

kimsenin duyması (çok kişiye ulaşmakla ölçülmeyen değer kıstası) ya da satılması vs hesaba katılmadan bi soru tabii bu

neynep

müziğin bir şey anlatması gerekiyor, kimi bunu sözle yapar kimisi de sözsüz olarak. ana fikir bir şey anlatması.
sözlü ya da sözsüz olmasına nasıl karar veriliyor, tamamen bestecinin keyfine kalmış, ikisinin de besteleme tekniği farklı olduğu için yola nasıl çıktıysa öyle devam eder. sözlü bi şarkıdan sözleri çıkarmak ne kadar anlamsız ise sözsüz bir müziğe söz yazmak da o kadar anlamsız. genel eyyorladım belki sonra biraz daha yazarım.

nocturness
1

mobil görünümden çık