Yurtdışından anadoludaki bir şehre gelirken bağlantılı uçuş varsa bagajlar nasıl gidiyor? Normalde atatürk havalimanında hemen çıkış kapısının orada gümrük var biliyorsunuz ama bağlantılı iç hat uçuşunuz varsa bagajları alıp tekrar iç hat terminalinden teslim mi ediyorsunuz yoksa otomatik mi gidiyor?

otomatik gidiyorsa o zaman bagajlar gümrüğe tabi tutulmamış mı oluyor? çünkü son varış noktasına iç hat uçuşuyla gittiğiniz için orada zaten gümrük olmayacak


 

iç hat aktarmada birlikte geldiğiniz diğer iç hat yolcularından farklı bir yerden alıyorsunuz bagajı, bagajı alıp yine gümrükten geçiyorsunuz böylece.

ocanal

Varis noktaniz havalimaninda gümrük olup olmadigina bagli. Varis noktasinda gümrük yoksa, dis hatlardan cikarken bagajlariniz alip iç hatlarda tekrar yazdiriyorsunuz, aksi halde, varis noktasinda sizi iç hatlar terminalinden alip dis hatlar varisa götürüyorlar, bagajiniza orada kavusuyorsunuz. Gümrüklü havalimanlarinin listesini Skylife dergisinin son sayfasinda ya da THY sitesinde bulabilirsiniz. Kalkis havalimaninda da söylerler zaten size, bagajinizi suradan alacaksiniz diye.

pinocchio
1

mobil görünümden çık