[q]
(5) 

kuş türü

yeni bela husnu #1212694


Merhabalar dostlar. yeri mi değil mi bilemiyorum ama sorayım. geçen evimin etrafında oynayan çocuklar yarlı bir kuş bulmuşlar veterinere götürmeleri için yardım istediler. ben de kuşu alıp getirdikleri bir kabın içine koydum verdim onlara. ama kuşun türünün ne olduğunu anlayamadım ve fena halde kafama takıldı. merakımdan sıyrılamayarak bilen biri olur diye sizlere sorayım istedim. bu resimdeki dostumuzun türünü bilebilecek olan var mıdır?




 

Kırlangıç diyeceğim, görsellerde bakın bir özellikle kuyruğundan bilirsiniz o ise.

Yakın zamanda biz de baktık birkaç gün fakat dayanamadı, veteriner de yapılabilecek bir şey olmadığını söylemişti. Bu sıra sık görüyorum yaralı kırlangıç içerikli şeyler. Sizinki daha iyidir umarım şimdi.

olanlaolunmaz

evet kırlangıçgillerden common swift buralarda ebabil kuşu diye biliniyor, önceki sene benim balkonuma da misafir olmuştu şurada yazmıştım, geçen hafta da bi arkadaşımın balkonuna düşmüş

(git: 965491)

kuş muhtemelen yaralı değil, bu kuşların özelliği toprağa konduklarında yerden kolayca havalanamamaları, tekrar uçabilmesi için yüksekçe bir yerden biraz cesaretlendirip salmak gerekiyor :) şuraya örnek videolar bırakayım

youtu.be
www.youtube.com

freebird5406_2

Bu ebabil arkadaşlar. Bu yazın başıydı bahçede bulduk, etraf kedi kaynar, nasılsa kurtulmuş. Ebabil yerden uçamaz, eğer yaralı değilse biraz dinlendirip su verin ve yüksek bir yerden uçması için salın.

SiyamkedisiZorro

Teşekkürler cevaplar için dostlar. Valla çocuklara verdim ben kuşu.onlar da veterinere göstereceklerdi. Ne yaptılar sonra bilmiyorum.

yeni bela husnu

Şakalı komikli ekleme: www.gazeteduvar.com.tr

Memlekette olay oluyormuş bulununca, basına da haber verilebilir bundan sonra.

olanlaolunmaz
1

mobil görünümden çık