
Ben de 2010'da girdim; sayısal 5649 EA 2815'ti.. Bugün girsem 100binlerde olurum muhtemelen merak ediyorum..
Benden 1 sene önce giren ilk 1000deki arkadaş 6 yıl sonra tekrar girip Çapa Tıp'a yerleşti. Öyle çılgınlar gibi de çalışmamıştı. Valla helal dedim, zeka başka bişi.


İlk girdiğim yıl 2 bin civarındaydım, geçen yıl hiç çalışmadan girdim 16 bininci oldum. 2 yıl geçmişti ve matematiği bayağı unutmuşum. Çok zeki değil ama çalışarak girdiklerini düşünüyorum. Ne kadar zeki olursan ol bir süre sonra çok iyi bildiğin şeyler bile unutuluyor ya da insan köreliyor.


2012, 2013 ve 2017'de girdim. hepsinde aşağı yukarı aynı puanları yaptım, dil-1'de 460'ın altına düşmedim sanırım, sıralamam daima 2 bin civarı olmuştur. dilde kolay gerçi bu, hem ingilizce olması hem de öğrenci sayısının az olması nedeniyle. temel matematik konularını eğer kullanmıyorsan unutabilirsin ama ingilizcen iyiyse ve ingilizceyi kullanıyorsan unutmazsın, haliyle aradan 15 sene de geçse girdiğinde sınavda yine yaparsın.
ygs netlerim de üç sınavda neredeyse değişmedi ama zaten iyi değildim onda. türkçe 35-5, sosyal 25-5, matematik 10-0, fen 2-0 falan olur genelde. sayısalda yapabildiğimi çözer, diğerlerinde hiç risk almayıp bırakırım.
ha gafa çalışıyo mu dersen hala az buçuk iq kırıntısı var ama üniversiteye giriş sınavında sürekli başarılı olan biri illaki zeki olacak diye bi kaide yok. burada başarı kriteri de önemli. ben üç sınavda ingilizceden sırasıyla 77-3, 73-7, 76-4 yaptım 80 soruda ama yaşıtlarım mezun oldu ben hala sınava giriyom amk, bu başarıysa başarılıyım yani.


YGS oluyor calismadan ama LYS unutuluyor.
Kardesim girdi oylesine,YGS hic calismadan 10k filandi ama LYS'de Mat-Fen'de unutmus konulari ilk seneye oranla.
Ozellikle biyoloji filan iyi yapiyorsa kesin calisiyorlardir, cunku ezber tamamen.


Ben girerken öss idi ve ea sıralamam 1600 civarındaydi
Geçen sene ilk bölüme girdim 17 olmuştum. Bir diğer puan türünde de 1400 lu bir sıraydi
Yalnız ales vs derken ben hep o soruların içinde kaldım.
Çalışan demir mevzusu yani


ilk girdiğinde fen fak kazanan (o zamanlar burslu fen fakülteleri yüksek puanla alıyordu)insanlar sonraki girişlerinde de yüksek yapar ben MBG mezunuyum fizik, kimya, biyoloji, matematik zaten hepsini okulda görüyoruz.
ama mimarlık veya tıp kazanıp 5. senesinde yine yüksek derece yapan adam varsa kafa çalışıyor demek.


unutuluyor çoğu şey özellikle matematik ve fen konuları ayrıca soru tipleri de değişiyor o kadar kısa sürede adapte olmak zorlaşıyor, bana da olmuştu 7-8 yıl sonra tekrar girince çuvallamıştım.


2003'te kazandım, 2009'da çalışmadan tekrar sınava girip daha iyi bir yer kazandım. (ege, marmara)
üstelik o aradaki altı seneyi bir zihinsel karadelikte geçirmeme rağmen. zaten ilkini terk ettim, ikincisini hala bitirmeye çalışıyorum.
kendi adıma ders çalışmak anlamında ineklikle hiçbir alakam yok. öğrencilik hayatım boyunca da ders çalışmadım ama üniversiteye gireceğimden de hiçbir zaman şüphem olmadı. yani yapacağımı adım gibi biliyordum.
zekâyla da alakalı olsa gerek ama öyle çok da abartılacak bir durum yok.
ben daha çok hafızamın çok güçlü olduğunu düşünüyorum.
