
hemen kaynak yapayım...
bende de vardır o çıtırtı.
siz sorunca ben de merak ettim.


telefon, tablet, bilgisayar vs kullanımının etkisi. şurada sorsak 10 kişinin 7-8'i "bende de var" der. yeni yeni gelişen bir durum olduğundan uzun vadeli sonuçları net değil, ileri yaşlarda hep beraber yaşayıp öğreneceğiz.


Arkadaşlar sanırım ses normal çünkü bende de uzun yıllardır var. 'Bende varsa normaldir.' manasında söylemiyorum tabii ki. :) Kaynaklar çoğaldığı için diyorum.


Aynısından bende de var. Sanki incecik bir borudan baloncuklar geçmeye çalışıyor gibi. Beyin omurilik sıvısının medulla spinalise geçerken çıkardığı ses olarak anlamlandiriyorum kendi çapımda. Hiçbir bilimsel dayanağı yoktur.


boyun fıtığı is coming


Boyun düzleşmesi


@nrmnm + @supermatik:
telefon, tablet kullanmadığım yaşlardan itibaren, kendimi bildim bileli olan bir şey bu.
boynumda fıtık da yok, düzleşme de.
bu nedenlerle olduğunu sanmıyorum.
belki de normaldir?


O ses tamamen dinlenme halindeyken mesela yastıkta hareketsiz yatarken de geliyor. Bu da boyun fıtığı vb tanılarısı ekarte ettiriyor. Ki ben yeni mr cektirdim oyle bir sey yok. Kemik/eklem sesi değil.
Dinlenme halinde bile hareket eden bir şey olmasi sıvı olduğunu dusunduruyor. Tam ense kökünde orta hatta olan sıvı ya kan ya da BOStur. İç kulak sıvısı ile ilgili de olabilir ama o zaman tek tarafta duymamız gerekirdi.


bende de var ve hep nasıl tarif eder nasıl sorarım diye düşünüyordum. sebebini açıklayan olursa çok makbule geçer:)
