Bu derste "Lobiler" konusunun işlenmesi ne kadar mantıklı?

Sınava 2 hafta hala caaaanım hocamız konulara lobileri ekledi, ne tesadüf ki, kendisinin bu konuda bir kitabı var, o yüzden soruyorum...


 

alakasız ve mantıksız. uluslararası ilişkiler mezunuyum. bir kere bile lobiler üzerine ders görmedim. lobiler genel olarak belli bir olaya belirgin halde müdahale ettikleri zamanlar belirtilir. haklarında çok fazla bilgi, belge olmadığı için akademik açıdan çok değerli değillerdir.

ama,

dersine girdiğin hoca bir kitap yazmışsa o kitabı okumak şarttır. kitabın konusu her ne olursa olsun.

oldboy

uluslarası ilişkilerde devletin tek aktör olduğu iddaialarına karşılık, başka aktörlerin de olabildiğini savunan teoriler açısından lobileri işlemenin mantığı var.

ve evet pe çok hoca kitabını satar, etikliği başka yerde tartışılır ama bizde onlara hak gibidir, almayan okumayn da na böle olur..

kabablanka

işlenmesi yanlış değil ama o ders için çok zaman ayrılmsını mantıklı bulmuyorum tabi kabablanka'nın dediği de tam olarak doğrudur.

can see

bence mantıklı çünkü o teoriler pratiğe lobilerle dönüşüyor.

ya bi de bu hoca kitabı alma kıllığı da ne! adam yazmış, emek vermiş, bağış yapmıyorsun ki. dersine giren bi hocanın eserini okumamış olmak garip aslında.
hocan 3 kuruş daha kazansa nolur ? cocacola alırken bu kadar düşünüyo musun sevgili sabahat?

nikdediginnedirki

coca-cola'dan girip, converse'den çıkacağız heralde. ilkokul düzeyinde.

hoca eğer dersle alakasız bir konuyu sırf kitabını sattırmak için işliyorsa, o kitabı almak için haftalık harçlığımın yarısını feda ediyorsam, sınavlara sadece kitabı olanlar çalışabiliyorsa, evet almıyorum o kitabı! param olsa da almam, sikse de almam.
adam gibi kitap yazar, merak eder alırım. ama böyle tehdit edercesine kitabını pazarlarsa, cebimdeki paraları çekemez.
kola içmiyorum, ama bu kitaba vereceğim 20-30 lirayla gidip kola alırım, hiç de gocunmam.

black sabahat
1

mobil görünümden çık