
Yüzerken mümkün oluyor. Hatta bazen bir konuya bilerek odaklanmaya çalışıyorum; ama anında kafam dağılıyor.
Tabii burada uzun süreli yüzmekten bahsediyorum.


Meditasyonu ciddiye alamıyorum spor yaparken düşünmüyorum.


Aşırı yorucu meslekle uğraşan insanlarda görülebilen bir şey ama normal insanlarda pek görülmez.Çok çok yorucu işlerle uğraştığım vakit bir dönem boşluğa bakıyorsun ama buna anlam yükleyecek ve konuşulacak bir durum görmüyorum


Ben de duramıyorum, spor yaparken bile dikkatimi dagitsin diye abd eyaletlerini sırayla ezberden falan sayiyodum mesela, bi de aşırı düşünme sorunum var benim en ufak şeyi bile kafama takip binlerce kez tekrarliyorum beynimde


bu imkansız. kendi nefesine odaklandığında bile diyafram kası, vücuduna girip çıkan havayı düşünüyorsun.


Meditasyonun amaci dusunmeden durmak degil. Dusundugunun farkina varip her seferinde nefesine geri donmek.. sonra tekrar ve sonra tekrar..


düşünce suçlusu gibiyim. ota boka efkar yapıyorum. her şeyi dert ediyorum. bilmiyorum.


hiç düşünmemek değil ama daha az düşünmeyi başarabiliyorum. ben zikir çekiyorum. her gece yatmadan önce 1000 tevhit çekiyorum. uykum çok tatlı oluyor o zaman. ilk zamanlar düşünceler fıldır fıldır dönüyordu beynimde. zamanla azalacak onlar sen devam et dediler. gerçekten azaldı. sabreder ve çok çekersem o kadar duruluyor beynim. hele tefekkür dehşet bir şey. tefekkürde derinleşmeye çok meyilliyim. güzel bi kitabını bulursam alacağım. araştırıyorum. birde rabıta varmış. onu da öğrenip deneyeceğim. güya düzenli zikir çeken insanların rüyaları güzelleşiyor ve hatta burunlarına güzel kokular gelebiliyormuş. ben henüz bunlardan çok uzağım.
