[q]
(11) 

izmit'te hava nasıl?

neynep #1183675
Merhaba,
İzmit taraflarına taşınmayı düşünüyorum da, istanbul'daki kötü havadan da şikayet ettiğim için her gün ( ve diğer sebepler)
İzmit'te, gebze'de çok fabrika var, bu sebepten havası kirlidir gibi geliyor, ama yaşayanlar "burası, bu yukarılar tertemiz" filan diyor. Emlakçı BİLE "burda çöp öğütme tesisi var, hava temiz değildir" dedi.
Sizce nasıl?

Teşekkür ederim

 

İstanbul'un aynısı; ama kalabalık ve trafik açısından daha cezbedici. Gebze'ye taşınmayacaksındır umarım.

sedat peker in yegeni

gölcük'e falan yerleşmeyeceksen izmit'in hava kirliliği açısından istanbul'dan hiçbir farkı yok, hatta muhtemelen daha bile kirlidir. istanbul'da plazası şusu busu bol. izmit direkt sanayi şehri, her yerinden pislik çıkıyor. temiz, kendi halinde, güzel ilçeleri de yok değil ama izmit merkez falan istanbul'dan farklı değil.

gebze'ye girmiyorum bile.

der meister

yok, yukarlara. orman kenarı gibi görünen yerler var, fevzi çakmak mı ne.
izmit merkez filan değil, yukarısını diyorum.

neynep

İzmit'in havası son on yıldır b.k gibi. İzmit göç nedeniyle çok iğrenç bir şehir oldu. Bir yerlisi olarak ben bile buradan gitmeyi düşünüyorum. Tavsiye etmem. Bağçeşme gibi yerler daha temiz sayılır ama günün 12 saatini şehir merkezinde geçireceksen bunun pek önemi kalmıyor.

dissendium

semt olarak tavsiye edebileceğiniz bi yer var mı? istanbul'a ulaşımın kolay olması öncelik, o yüzden..

neynep

Harikalar Sahili denen yer 60 Evler oluyor. Liseyi orada okudum. Güzel bir yer. Derince Limanı'na çok yakın olduğu için Kurban Bayramı zamanı yurt dışından gemiyle gelen hayvanlar yüzünden tüm sahil ahır gibi kokuyordu. Son zamanlarda aklıma hep bu geliyor. Normalde yazın güzeldir. Dört yılım geçti orada. Sakin bir yer. Körfez de olabilir.

dissendium

yuvacık fln güzel ama şehre uzak. ben yahyakaptanın otogara doğru olan tarafındaki sitelerde oturuyorum memnunum burdan. istanbula ulaşım da kolay yahyakaptandan ve %81 hayır çıktı burdan kafa yapısı öyle bir yer.

sta

3 ay yahyakaptan otogar arkasında oturdum sonra koşar adım kaçtım şehirden. havası zaten bok gibi de geceleri o pakmaya fabrikasından gelen koku bile yeterli orda oturmamak için. bence izmitte çalışacaksan en mantıklısı sapanca-maşukiye tarafında oturmak ya da değirmendere taraflarında bi ihtimal.

zikardo

@zikardo ben de senelerdir buralardayım ama hiç koku falan yok burda

sta

@sta

nasıl yok koku yahu? 09/2016- 02/2017 arası ordaydım. hatta tam olarak evin yeri yuvam sitelerinin alt tarafı kandıra yolundan 500 mt içerisi. geceleri cam kapı açamıyordum, hele sabahları işe giderken o lastik fabrikalarının önünden geçerken olan kimyasal kokusu-aseton kokusuna benzetiyordum ben- her sabah midemi kaldırıyordu.

zikardo

İstanbul'a yakın olsun diyorsan Gebze yerine en azından Darıca'yı tercih edebilirsin.

sedat peker in yegeni
1

mobil görünümden çık