Bu harekelerden biri altta biri üstte olduğu için klavyelerden yapamıyorum. Şeddeyi ekledikten sonra esreyi de yukarıya, şeddenin altına ekliyor. Oysaki harfin altına koymam gerekiyor.

Belki İnternet'te yer alan bir metinden kopyala-yapıştır yöntemi ile de halledilebilir. Henüz bulamadım. Bildiğiniz bir metin var mı?


 

Hareke şeddenin altında olduğunda eser hükmündedir merak etmeyin, harfin üstünde olsa dahi şeddenin altında olduğu için esre okunur genel kaide böyledir

theconqueror

hangi harf?

بَّ

ben ekledim sizin için. başka harf ise söyleyin onu da yapayım.

mezarkabul

@mezarkabul Esre yapmak istiyor üstün değil hocam

theconqueror

pardon hocam, yanlış anlamışım ben. sizin açıklamayı da okumamışım.

mezarkabul

theconqueror açıklamış yeterince, hiç gerek yok harfin altında olmasına esrenin fakat ben yine de şuraya kondurayım belki inatçı bir hocanız vardır diyerek:

بِّ

mezarkabul

isterseniz şu linkte www.hayteknoloji.com sayfanın altında bulunan osmanlıca klavyenin driverını indirip kurabilirsiniz. altgr+i kombinasyonu ﱢ sembolünü veriyor. shift+i ve shift+ş ise esre ve şeddeyi şu şekilde ekliyor: بِّ. bu klavye türkçe harflere göre dizildiği için diğer harf ve sembollerde de oldukça rahat.

bumbum

teşekkür ederim arkadaşlar.

@mezarkabul, @bumbum
yazdığınız çekilde ben de yazabiliyorum.

bana lazım olan şeddenin harfin üstünde, esrenin ise aynı harfin altında olması.

eski bir yazmada o şekilde kullanılmış, ben de araştırma metnimde olduğu gibi aktarmak istiyorum. Word'de aynen o şekilde yazabilirsem iyi olacak.

gijilti

valla şeddenin altta olduğunu ilk defa duydum, kaynakta hatalı olsa da kaynaktaki gibi vvermek gerekir normalde ama teknik olarak mümkün değil bence.

mezarkabul

Sorunuzu yanlis anlamisiz. Dediginizi Tunuslu bir arkadasa da sordum. tenkitli metin hazirlarken bu gibi durumlarda normal sekilde seddeyi koyduklarini soyledi. Baska harflerde de buna benzer seyler goruluyor zaten. Bazen b'nin noktasi ustte oluyor veya kaf ve keflerde degisik yazimlar oluyor ama her durumda harfler simdiki sekilde kullaniliyor. Tabii dediginiz gibi bir kisa yol olsaydi guzel olurdu.

bumbum
1

mobil görünümden çık