Harbiden anlamıyorum yahu. Normal hayırcı vatandaş alt tarafı referandum olarak bakıyor ama buradaki ve sözlükteki hayırcılar ülke bölünecek şeriat gelecek falan diyor. Yani hangi maddeler Şeriati geitiror hangi maddeler ülkeyi böldürüyor merak ediyorum.
diyelim ki seçimde kemal cbaşkanı oldu 2019 da o zaman da şeriat gelecek mi? ülke bölünecek mi?



 

bastaki adama super guc veriyor meclis, hukumet yargi oluyor. bastaki adam da erdogan ve kendisi daha bugun batidaki sistem(demokrasi) bize uymuyor dedi. akp yavas yavas seriati getiriyor ve bu bir gercek.

charlotte blanc

Herkeste ayni korku yok. Seriatin gelecegini sanmiyorum. Seriat gelse en fazla zarar zaten evetci esnafa olur. Yoksa hayircilar genelde karsi cinsle iliski kurmada cok zorlanmayan egitimli kisiler.

Kimileri de evet, Baskanligi Federal devlet yapisiyla bir tutuyor cunku ABD'de oyle ama Baskanlik Turkiye'de otoriter yapiyi daha da guclendireceginden yine Kurtler zarar gorecek.

Bence sen de hayircilari genelleme onlar da evetcileri genellemesin.

Traveller

@charlotte
E başa Kemal kılödraoğlu geçerse ne olacak?

ne nicki be(2)

öcü gibi korkuyorlar recep tayyip yoldasimdan

partizan

kk nin basa gecmesi ? oyle bir dunya yok. konuyu saptirma.

charlotte blanc

sıradan bir vatandaşın gündeminde olmaması gereken, devletin yapısı ile alakalı mevzuları trump gibi, le pen gibi, brexitçiler gibi cahil cühelaya hitap eden politikacılar gündem malzemesi yapıp oy topluyorlar. belli bir eğitim, ya da dünya görüşün almadan bu konuda bir fikrin olması mümkün değil zaten. şeriat gelebilir de gelmeyebilir de, ülke bölünebilir de bölünmeyebilir de. bunları kontrol edecek mekanizmalar resmen devre dışı kalıyor. bu durumdan kötüsü olamaz. bu durumdaki olumsuzlukları göremeyebilirsin, eğitimin, kaliten buna müsait olmayabilir. sorun yok.

tavukbanalop

ne ülke bölünecek ne şeriat gelecek herkes biliyor bunu da, ülkenin anası daha çok ağlayacak, daha çok rüşvet, daha çok yolsuzluk, daha çok hukuksuzluk, zalimlik

hopp

anayasa nedir ne değildir, nasıl yazılır, neleri kapsar, teknikleri nelerdir, kimler tarafından oluşturulmalıdır gibi konuları bence biraz araştırın.

bence cumhurbaşkanını halkın seçmesi bile saçmayken bir de anayasa yaptırılması? bilemiyorum altan...
dünyada eşi benzeri görülmemiş yetkileri koyup hafif milliyetçilik sosu döküp "türk tipi başkanlık sistemi" diye millete iteleme çalışmasına filan girmiyorum.

anayasalar ve devletler kişilerden bağımsızdır, yani erdoğan gelirse ne olur kılıçdar gelirse ne olur diye düşünmek de oldukça absürt. hadi o zmn cübbeli ahmet başkan oldu o zmn napıcaz? önemli olan kimseye bu saçma sapan yetkileri vermemek.

luchetti

mevzu şeriat vs değil kimse şeriatı getiremez bu ülkeye. Osmanlı'da bile örfi hukuk vardı önemli mevzularda.olacak olanlar:

1- bütün kamu personeli taşeron işçi statütüsüne düşecek.
2- yabancı yatırım sıfır seviyesine inecek, ülkedeki kalburüstü,kurumsal işlerin hepsi yabancı yada yabancılarla çalışan şirketler.
3- hukuksuzluk atmosferinde esnaf ve ticaretle uğraşan akpli geçtim reisçi olmayan herkes maliye gibi yöntemlerle sindirilecek.

ezcümle: ekmeğinle oynanıyor.

taksici milletin efendisidir

muhafazakarlık gerçekten ilginç bir psikolojik rahatsızlık. 10 kişiden 9'undan tepki alacağını bile bile, ucuz bir polemik üslubuyla ilgi dilenmek bence aslen başka bir şeyin de göstergesi:

çünkü düşünüyorum da, 10 kişiden 9'unun muhafazakar olduğu islami forumlarda, sözlüklerde ve diğer sosyal mecralarda yer almayı hiç denemedim. ama bu islamcılar nerede kendi bakış açılarının aksi ağırlıkta bir yer varsa oraya iştahla yerleşmekte sakınca görmüyorlar. arabistan'a değil avrupaya yerleşiyorlar mesela. konya, kayseri varken izmir'e geliyorlar. yani sanırım bir bilinç ürünü olarak kendilerinin farkında değiller ama bir tür gündelik yaşam pratiğiyle beş para etmediklerinin farkında olduklarından ama aynı zamanda onu aşabilecek bir bilince de sahip olmadıklarından buraya savruluyorlar. yani buraların daha eğlenceli, daha rahat, daha iyi olduğunu biliyorlar ama bu ortaklığa yandaş olabilecekleri bir akla da sahip değiller. o yüzden ortaya böyle garabetler çıkıyor. her yerin içine ediyorlar, sonra insanlar başka mecralar buluyor veya kuruyor, gelip oraların da içine ediyorlar, böyle bir döngü işte.

yeraltindan potlar

önce saltanat gelecek, şeriat da gelebilir şartlar el verirse. şeriat isteyenler istediği yönetimin olduğu yerlere gidebilirler. beklerseler buraya da gelecek tabii ama o geçen sürede günaha girmesinler.

stewie

demokratik ülkelerde göremeyeceğin bir korku

twitter.com

stewie

seriat meriat gelmeyecek; onlar beyaz turklerin tipik korkusu; ama normal bir vatandas olarak ilk 7 yil akp nin iyi isler yaptigini kabul ediyorum; ama 7. yildan sonra giderek boktan hale gelmeye basladi. simdi daha da bok olmasini istemedigim icin hayir cikmasi icin dua edicem.

mayeskuel

www.quora.com

stewie

cevap vermeyi düşünmüyordum, yine cevap vermeyeceğim.

@yeraltından potlar; elin, dilin dert görmesin. artı 1

runfor
1

mobil görünümden çık