
Eğer beslenmenizde rafine şeker oranı çoksa ve lif oranı düşükse probiyotikler hızla ölüyor. Prebiyotik; probiyotiklerin besin kaynağı demek. Probiyotik bakteriler meyve,sebzelerden gelen bizim normalde sindiremediğimiz liflerden beslenirler. Lif gelmezse tabiri caizse aç kalır ve ölürler. Kullandığınız ilaçlardan, sağlıksız gıdalardan bile etkilenip hızla ölürler. Bu nedenle sadece probiyotik desteği almak yetmez, mutlaka komple yaşam tarzını da dengelemek ve sağlıklı beslenmek gerekiyor.
Bir de starter kültür denilen probiyotik maya kullanılmayan ev yoğurtlarındaki probiyotik yok denecek kadar azdır ya da yoktur. Arada bir probiyotik mayası kullanıp da yapın ondan sonra tekrar yoğurt mayası alıp mayalarsınız.
Benim sindirim sistemi ile ilgili bir problemim olmamasına rağmen onlardan alıyorum. Probiyotik sayısını arada bir desteklemek oldukça sağlıklı ve faydalı.


Probiyotikler tabii ki etkili ama bu olay süreklilik halinde etkili. Yani bakterileri bağırsağında çoğaltınca iş bitmiyor, prebiyotiklerle probiyotiklerin beslenmesini sağlayıp floradaki canlılığın korunması gerekiyor. Bu da sağlıklı beslenmeyle gerçekleşen bir şey. Aksi halde, yani sağlıklı beslenme olmadığında, yani prebiyotik gelmesiğinde, probiyotikler bir şekilde hayatta kalmak için bu sefer hücrelerle beslenmeye çalışıyorlar ki bu da o zaman zarar vermeye başlıyor. Düzenli probiyotik alır probiyotikleri prebiyotiklerle (Lifli gıdalarla) besler bağırsak florasını sürekli canlı tutarsan pozitif etkisini daima görürsün.


Ben de haftada bir tuvalete cikiyorum napsam duzelmedi :/


hocam altınkılıç yerine içim felan deneseniz. altınkılıçın değerleri kötü. karşılaştırırsanız görürsünüz zaten.


Yaklaşık 1 aydır sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa İBS'den dolayı NBL probiyotik kullanıyorum toz halinde. Yukarda arkadaşların dediği gibi probiyotiğin sürdürülebilir şekilde kullanılması önemli. Benimki mücadelesi zor bir rahatsızlık olduğu için çok belirgin yararlarını henüz göremedim, belki uzun vadede iyi gelecektir bilemiyorum.


kefiri kendiniz yapıp birde onunla deneyin.
bu probiyotik mayalarla yapıyorum yoğurdu, o yoğurtla 3 defa falan daha yoğurt mayalayıp, sonra probiyotik özelliği azaldığı için yeniden mayayla yapıyorum.
ben çok faydasını görüyorum.


Evde kendim karnibahar gibi mayayla yaptim bir akrabamiz vermisti ama bence onun da pek faydasi olmadi.daha dogrusu hazir kefirle aralarinda pek fark goremedim. Duzenli antiviral ilac kullaniyorum. Hergun 1 tane. Ondan sonra basladi sikintilarim. Doktor banada strese bagli irritabl bagirsak sendromu dedi. Bakalim bi deneyim. Ingiliz karbonotu cok fayda ediyor ama ona da korkuyor insan surekli kullanmaya.
