arkadaşlar merhaba,

mersin'de güneş enerjisi hangisinden kullanmalı, yılın neredeyse 300 günü güneşli geçiyor ve don olayı 2 3 günden fazla olmuyor, nasıl bir güneş enerjisi önerirsiniz? bu konuda hiç bilgi sahibi değilim, yorumlarınız benim için değerli birer bilgi olacak.

edit: evimiz 8 katlı bir apartmanın 6. katı. çatı beton, düz yani. dam deriz biz. şimdilik 2 kişiyiz ilerde çocuklarımız olur inşallah. eve sıfırdan giriyoruz. kombi ve petekleri yeni taktıracağım. bizim buralarda doğalgaz çok pahalı olduğu için ve 300 günlük güneş gören bir yerde güneş enerjisini kullanmak lazım diye düşünüyorum. aydınlatma ve ısıtma çok maliyetli olur benim için, sadece sıcak su için istiyorum.

 

gunisi dedikleri değil d gunes paneli olanından olması lazim oralarda. ve komple bir sistem yaptirirsaniz (isinma-sogutma-aydinlatma) daha verimli olur.

for the record

marka model olarak bilemiycem ama çekvalf denen bişey varmış güneş enerjisine ondan taktırmayı unutmayın.

dedim ben sana

Ev durumu nasıl, apartmansa kaçıncı kat, müstakil mi?
Kaç kişi kullanacaksınız?
Bunların evi ısıtma için de kullanılanı var, ama maliyetli olur bence gerek yok mersin için. Sadece kullanım suyu ısıtma için kullanılacaksa bir şeyler önerebilirim. Bir de çatı durumu nasıl, kiremit, sac çatı, beton?

bigbadabum

vakum tüplü olanlar var, verimleri oldukça yüksek. 24 tüplü olan size yeter. basınçlı alırsan suyun tazyiki çeşme suyunda olduğu gibi gelir, çoğunlukla fark edilmez ama nispete geç ısınır, biraz daha pahalıdır. basınçsız kazan alırsan suyun basıncı tepedeki su tankından gelir, tazyik düşer, nispeten hızlı ısınır ve biraz daha ucuzdur. ben olsam basınçlı olanı tercih ederim. su kesintilerinde de tanktakı suyu kullanabileyim dersen basınçsız olanı alman daha avantajlı. ayrıca her ikisi için de depolara rezistans da taktırırsan kombiyi kullamadığın zamanlar elektrikle de ısıtabilirsin tanktakı suyu.

bir de bunların prizmatik camlı bakır kollektörlü klasik panelli modelleri var, verimleri çok yüksek ama pahalı, o kadarına gerek yok bence.

bigbadabum
1

mobil görünümden çık