Babamın işleri için daha önce üzerime aldığımız aracın satışını, 2011 yılında bir şahsa maddi ederi karşılığında yaptık. Ancak o yıllarda ben yurtdışında olduğum için, yeni araç sahibi şahıs ile babam arasında, bir adet A4 kağıtta her iki tarafında imzalarının bulunduğu ve aracın devrinin yapılması gereken son tarihinin belirtildiği bir satış anlaşması metni ile araç satışı gerçekleştirildi.
Ben 2013 yılında yurtdışından döndüm ve okul işleri, iş arama, işe başlama derken bu konuyla çok ilgilenmedim, bir yandan da bu konuyu halleder düşüncesiyle babama güveniyorum (ki yanlış bi hareket suçluluk payı var bende). Neyse, ben bir yıldır araç sahibini telefonla arayarak ne zaman devir işlemlerini tamamlayacağımızı soruyorum, ancak her seferinde geçiştirerek bu işleme yanaşmadı. Daha önce araç vergisini ödemesini geciktirdiği için maaşıma vergi dairesi tarafndan bloke konuldu. Yeni vergileri de ödememiş görünüyor.
Araç bildiğim kadarıyla bir tamirhanede yatıyor, bakım bekliyor, kullanım dışı (kendi ifadesiyle). Ruhsat yeni araç sahibinde. Aramızdaki anlaşma kağıdından her ikimizde de birer kopya var.
Bu aracın satışını nasıl yaptırabilirim ? Trafik Tescil' e gittim, buradan bişey yapamazsınız, savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz önerisinde bulundu. Aramızda olan anlaşma bunu engeller mi ?
Konu hakkında bana yardımcı olabilirseniz cok memnun olurum. Avukat arkadaşlardan da yardım rica ediyorum. Teşekkürler.

bir avukat bul. aracın yeni sahibini arayarak net bir biçimde belli bir tarihe kadar satış olmaz ise arac hakkında çalıntı duyurusu yapıp trafikten düşürmek zorunda kalacağınızı. bu vergileri ve olabilecek sıkıntıları karşılamak zorunda olmadığınızı belirtsin.
o elindeki evrak da savcılığa yapılan çalıntı ihbarını düşürmez. ancak dava süreci başladıktan sonra delil olabilir. ancak araç bulunursa el koyulur ve size teslim edilir.
yani özetle bir yetkili abi arayıp hukuki durumu ve başına gelecekleri net biçimde anlatsın. satışı neden üzerine almak istemiyor onu da öğrensin. belki bu konuda yardımcı olacak birşey vardır. kendi üzerine alamıyorsa da eşinin-kuzeninin üstüne devredersiniz.


Yerinde olsam gider polise başvurur ve arabam çalındı diye.Eğer karşı tarafın bir sıkıntı varsa gitsin mahkeme ile uğraşsın.Böylelerine iyi niyetli olmamak lazım.Sonuçta araç hala araç sizin üzerinize.


Selamlar öncelikle geçmiş olsun,
Yapmış olduğunuz sözleşmenin geçerlilik koşulu noterde yapılmasıdır. Dolayısıyla elinizde gecersiz bir sözleşme var. Gecersiz sözleşmelerde taraflar ancak verdiklerini geri alabilirler. Bir taraf diğer tarafı borcunu ifaya zorlayamaz.
Aranızdaki ilişki bir özel hukuk iliskisidir yani savcılığa falan giderek çözemezsiniz. Hukuk mahkemelerinde dava acmaniz gerekir. Yukarıda söylendiği gibi gidip kişiyi asılsız ihbar edip suc falan da işlemeyin lütfen. Başınız derde girer.
Bu sure zarfinda aracta olusan hasarlardan, vergi borçlarından, aracın başkalarına acacagi hasarlardan da siz sorumlusunuz.
