1- Daha önce bu şekilde çok düşük hız alıp kabloyu değiştirdikten sonra bu derece yüksek hız artışı olması mümkün mü ?
2- Mümkünse benim ne tip bi' kablo çektirmem gerekir ?
3- Apartmanın telefon bağlantılarının olduğu kutu binanın içinde tam asansörün karşısında. Kabloyu dışarıdan çekme imkanım yok. Kırıp dökmeden eski yetersiz kablonun yerine yeni kablo çekilmesi mümkün mü ?

Sistemde görünen hız sinyal seviyesi fiziken ölçülerek belirtilmiş bir hız değil. Sadece o bölgede envanterde kayıtlı altyapı bilgisine göre (bakır kablonun tipi, uzunluğu gibi bilgiler olmalı) ulaşılabilir hızı tahmin ediyorlar. Ayrıca size ait olan kablonun yani bina içindeki kablonun kalitesini bilmedikleri için o tahminler genelde tutmuyor. Bayi size 100mbit alırsınız demesine rağmen evde 512 kbps ile zor baglanabilirsiniz.
1- kablo değişikliği ile anormal hız artışı alınabilir. Belki kablo iyidir ama açık olan kısmı korozyon yapmış vs olabilir, çok etkiler.
2- Cat6 tipi ethernet kablosu alıp içindeki herhangi bir kablo çiftini kullanın.
3- bir elektrikçi mevcut kablo kanalı içinden yeni kablo çekebilir. Biraz uğraştırır ama mümkün. En pratiği tabii açıktan kablo çekmek.
