
bildiğim kadarıyla kan arama duyurularu varsayılan olarak en üstte duruyor.


yapılan duyuru bir 'kan aranıyor duyurusu'dur!


modlardan birinin girip sabitlemesi gerekiyor duyuruyu. mod da yoktur, olsa da kayda değer bulmamıştır.


Yanıtların linkini rica edebilir miyim?


Buldum cevabı. Çok uzun yazmayacağım. Bu kaza olayından haberdar olduktan sonra google'a estram kazaları yazdım ve birçok kaza olduğunu gördüm. Ayrıca dünya standardı ile bire bir olabilir tramvayın hız sınırı ama şöyle birşey var tramvaydaki teyzesinden tutun da öğrencisine kadar insanlar bundan şikayetçi. Bu kazaların çözümü nedir? İnsanlarımız daha dikkatli davranmalıdır tabiki. Ama 17 yaşında bir çocuk ölüp gittiği zaman ona suç bulmak bir işe yaramaz. Siz suç buluyorsunuz demiyorum. Bunun bir çözüme ulaşması gerektiğini düşünüyorum. Korkuluklar mı yetersiz? Ben hayatım boyunca raylı sistem kazalarıyla dalga geçtim insanlar nasıl bu kadar dalgın olabiliyorlar diye. Ama baktım ki buna bu kadar dikkat eden ben bile aynı hataya aynı dalgınlığa düşebiliyorum. Bu şehrin tramvay yolunu tramvay olmadığı zaman özel arabalar kullanıyor. Ambulanslar, makam araçları kullanıyor denmesin sakın. Yalandır. Bu durumda bu insan hatalarını minimize etmek için vatmanların ya da belediyenin alabileceği bir önlem yok mudur? Var ise o yola başvurulmalıdır. Uzun yazmayacağım demiştim uzun yazmışım. Teşekkürler.
burayı işgal etmemek amacıyla yanıtı yazan arkadaş denizboratas@gmail.com'dan ulaşırsa sevinirim orada tartışalım.


okunabilirlik + yazim kurallarina dikkat edilmis olsaydi oncelikli olarak sabitleyebilirdim. madem genele hitap eden bir seyler yaziliyor ve oncelik isteniyor, biraz yazilan seye de dikkat etmek gerekiyor. ilgili yaziyi okurken, sikilip yarisinda ciktim.


ron dennis, brc, ayiadam;
(git: 115614) bahsettiğim duyuru bu.
(git: 115610) bu değil.


@pichoscosama2 Siz de vatmansınız sanıyorum? Öyle ise mail ile bağlantıya geçer misiniz?


Eskişehir'e en fazla 300km yakın olmuşumdur.


insanların dikkatli olması için illa ki bir şeyin çevresini dikenli tellerle mi çevirmek gereklidir? normal bir korkuluk o dikkati sağlayamıyor mu? istanbul'daki gibi beton bariyerlerle çevirsek bir şey değişecek mi?
takip ettiğim kadarıyla çocuk korkuluklardan atlıyormuş. yahu orada 1 metre korkuluk varken üzerinden atlayıp karşıya geçmek mantıklı mı gerçekten? illa ki 2.5 metre boyunda dikenli tel mi koymak gerekiyor? gerçi o zaman da onu deler geçerler de.
tamam çarşı civarlarında falan korkuluk yok ama oralarda da daha yavaş gidiyorlar. normal bir karayoluna sağınıza solunuza bakmadan atlıyor musunuz ki? heryeri ikişer metre betonlarla çevirmek de, 20km/h hızla giden bir aracı yavaşlatmak da çözüm değil.
bu arada tramvay olmadığı zamanlarda o yolu ambulans, polis...vs. kullanıyor. özel araçlar da kullanıyor evet. onlar için de düşüncem aynı, illa ki yolun giriş kısmına birini dikip "buradan geçmeyiniz" diye uyarmasını mı bekliyorsunuz?
okunabilirlik kısmında assert h'ye katılıyorum. 23423 satırlık yazıyı tek paragraf halinde yazmak okunabilirliği çok düşürmekte.


Yahu tamam ben tek taraflı bakıyorum hadiseye. Vatmanlar diyor ki biz suçsuzuz. Vatman arkadaşın verilerle belirtmesinden sonra buna katılıyorum. Yaya kabahati var o da tamam. Ama yaya kabahati bitmiyor ki bu ülkede. Bu olayın çözümü yayaların dikkatinden de geçiyor tamam ama alınacak başka önlem yok mudur? Ben vefat eden çocuğu tanımıyorum. Korkuluklardan atlamış evet. Daha etkili bir korkuluk yapılamaz mı? Bu şehir estetik olarak bunu da güzel bir şekilde oturtabilir. Ha çözüm bu değilse nedir bu olayın çözümü?
Neticede başka bir çözümün de olduğuna inanıyorum. Ben yanlış düşünüyorsam mantıksız düşünüyorsam beni aydınlatın.


bence de gayet normal hızla gidiyorlar. özellikle de insanların olduğu yerde. kaza devlet hastanesinin orada olmuş ki orada tüm tramvay hattı kapalı, çit mi korkuluk mu artık ne derseniz onun üstünden atlamış işte. tramvay ilk geldiği zaman ayarlayamıyorlardı hızını, ölümler olmuştu hız nedeniyle fakat artık ölümler oluyorsa bu yayaların dikkatsizliği ve türk insanının kurallara saygısızlığı nedeniyledir.
