Merhaba, yabancı olsaydınız adınız ne olurdu?




 

stefanos
zaten bu hatta mehmehmeh

cekilmis gayfe

saint

sizofren06

abd'de olduğum dönemde kendi adımın telaffuzu amerikalılar için çok zor olduğundan restoranlarda vs. james ismini kullanıyordum :D

james olurdu.

himmet dayi

adımı hep yasemin ile karıştırdıkları için Jasmine.

tiny penny

Jack

dissendium

gavur anam-babam ne koyduysa o olurdu muhtemelen. şimdi gitsem ikinci adımla seslenirler zaten. baştan bi isim seçiceksem bruce olurdu; ismin oralardaki algısı "rüknettin" gibi olursa bilmiyorum napıcaz ama söylemesi çok karizmatik geliyor, heheh.

baba jo

Büyük olasılıkla Aisha. Adımı ben koymuyorum tabii ama en yakın olduğu şey o. Amerikalılar bana Ayka diyor, ben de bozmuyorum. Ayka da olur, Ayka Ayka takılırım.

Bir tanıdık Amerika'da vatandaş olmuş. Adı da Tugay olduğu için millet 'Too gay' deyip dalga geçiyormuş. Vatandaşlık geldiğinde ilk işi isim değiştirmek olmuş. Müracaat edip 'Buraların en yaygın ismi ne' demiş, memur da 'David' demiş; tanıdık da 'Yaz anasını satayım, David' diyerek adını David'e çevirmiş. Benimki de öyle bir şey olurdu sanırım.

Bir de Cumhuriyetçi isimler, Demokrat isimleri ayrı. Jack, Catherine, Britney, Rebecca gibi isimler yoğun cumhuriyetçi isimler; Ryan, Richard, Michelle, Ellen, Aaron, Alissa gibi isimler demokrat. Anne, Deborah gibi isimler de araya düşüyor. Bizdeki Buğrahan ve Devrim ayrımı gibi ayrım var isimlerin arasında. Parıl parıl 'cumhuriyetçi' diye bağıran bir isim istemezdim zaten. Benim şu halimle Kate olmam, buraya Danimarkalı birinin gelip Asena olması gibi bir şey olur. Büyük olasılıkla, şimdiki aile yapıma bakınca yeni gibi ama yaygın, bol demokrat bir isim olurdu.

aychovsky

John ya da joe

all girls dream

ben de amerikada mark adini kullaniyorum, telaffuzu kolay diye.gercek ismimle hic ilgisi yok.
dolayisiyla mark.

cedex

Şuanki adım olurdu

pastörizesüt

anam babam hangisni uygun görürse o olurdu herhalde, sonuçta mevcut adımı da ben seçmedim, bana verildi. ecnebi bir memleketin vatandaşlığı nedeni ile ismimin değişmesi gerekiyor ise ve şu anki adım o memleketin dil yapısına uygun ise aynen korurdum, (kimlikte yazılanı değilde ithaf edileni) yok komple yeni bir isim seçmek gerekiyor ise mevcut ismime ses benzeşmesi ile yakın bir isim seçerdim.

selam

Bir zamanlar ismimim türkiye'deki en yaygın 25-35 erkek ismi arasında olduğunu okumuştum. hatta tam sırası da var da ifşa olmamak için yazmıyorum. aynı şekilde ABD'deki en yaygın 25-35 erkek ismine baktım.

25 Kevin
26 Ronald
27 Timothy
28 Jason
29 Jeffrey
30 Ryan
31 Gary
32 Jacob
33 Nicholas
34 Eric
35 Stephen

bu isimler içinde, ailemi tanıdığımdan, dini geçmişi olan bir isim olmazdı. Nicholas ve Jacob elendi. Kalanlar içinde bir tanesi bana verilmiş olurdu istatistiklere göre. Kevin fena değil.

sen git ben geliyorum

Monika (k íle)
Ya da michelle olabilirdi. Isim degil de soyadimi dogru telaffuz edemeyeli aylar oldu,'turk birine bile otomatik olarak yabanci versiyonunu soyluyorum.

kuehles blondes

rus olsam Yura ya da Igor olurdu.
amerigalı olsam george olurdu.

lesmiserables

Nina

matilda

Stelios olmasını isterdim. Stelyo diye çağırırlardı. :)

tahin pekmez yoğurt

alejandro.

söylemesi ne kadar güzel, öyle değil mi? hatta gün boyu kendi adımı çağırırdım her yerde.

m e b

Hannah

mutlusismankedi2015

bason
(beysın)

basond

Jorge

(Horhey) diye okunan ama

allanpoe
1

mobil görünümden çık