
nassı ya pekmezin içinde mi toprak var?


toprak değildir la o.


Tortu demek istedin heralde.Karıstır düzelir. Pekmezde toprak zor.


pekmez topraksız yapilamaz. yeme .


durun resmini çekeyim de yollayım size.


aynen tortu çökmüştür. toprak ne arar la bekmezde?


süzdürmek lazım. zararı yok ama yenmez.


yanlışlık olmasın toprak değildir o tortudur +1


pekmez evde toprakla yapılır. onun özel toprağı olur.


yeme. git çekirdekli kuru üzüm ye daha sağlıklı.


pekmez roprağı denilen özel bir toprakla yapılır pekmez. o toprak olmadan kaynatılırsa pekmez kaynarken çok ekşir ve yenemez. ama toprak öylece atılmaz içine. bir tülbent ya da ketene sarılması lazım. siz o toprağı süzün ince bir tülbent ile o şekilde yiyin. yapan süzmemiş toprağını .


@bigbadabum, yaparken var toprak, sonra kaynatırken toprak olmaz. yani son tüketiciye gelen pekmezde toprak olamaz.


satan kadın o altı ayrı yenir çok da sağlıklı olur dedi. uyuz karı. resimleri de yükleyemedim zaten. birde akrabalara dağıtıp, altını da özellikle yemeliymişiniz ordan da alın demiştim. iyilik yapayım derken milleti hasta etmeyelim de.


son tüketici dediğiniz market değil, seri imalat fabrikasyon değil, köylüden almış. köylü toprakla yapar onu. en son toprak süzdürülür. adamlar orayı atlamış olmalı. süzdürmesi yeterli yani.


köylünün yapıp sattığını da kapsıyordu son tüketici. pek sevmesem de yıllardır pekmez gelir köy yapımı, bir kere bile toprak görmedim içinde.


bunca yıldır pekmez yaparız. üzüm, erik, dut vs vs. toprak olayını ilk defa duyuyorum.


Pekmez toprakla yapılır, o toprağın adı pekmez toprağıdır. Süzmemiş sadece veya yeterince süzülmemiş o kadar. Zehirlenmezsiniz yani. Hiç bilinmemesine acayip şaşırdım.


şekerlenmiş o ya. göm gitsin.


ben önce çekirdeği zannettim. heralde üzüm pekmez olmuş çekirdeği de altında birikmiş dedim meğersem toprakmış. google'de yazdığına göre bir kısım uzmanlar aman yemeyin bazı yörelerin pekmez toprakları ağır metal barındırabiliyor demiş. zaten çoğunu dağıttım kalanı da 3 erkek çocuklu komşum var ona vercem. her şeyi yiyorlar o mübarekler.


pekmez toprağı o bir şey olmaz... rahatsız olduysan pekmezi tülbentten geçir toprağı kalsın. kadın sana pekmezde hile yapmamış gramajda hile yapmış. toprağı ayırmayarak kiloyu artırmış...
