genel kural olarak böyle bir şart yok diye biliyorum ama üniversiteye bağlı olarak değişebilir mi bu? yani tamamen atıyorum pamukkale üniversitesi ben yar. doç. kadrosu açıyorum ama 70 ales istiyorum diyebilir mi? olmuşluğu var mı?
teşekkürler.

@cosmicstring bana kalırsa maddenin "yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen" kısmı tamamen isme açılan kadrolar için konulmuş bir tedbir. ALES düşünmemişlerdir. sınavımın süresi dolmuş da bir an panik yaptım. çok cenabet olmam lazım böyle bir şey için o zaman. teşekkür ederim.


@cosmicstring çok teşekkür ederim baya rahatladım:)


@cosmicstring hali hazırda konuştuğum görüştüğüm bir bölüm var, güvenlik soruşturmasından geçiyorum şu an (fetö), ama bu ales olayını sormamışım o yüzden buraya sorayım dedim. kadronun açılmasını bekliyorum yılbaşına kadar açılacak inşallah.


@cosmicstring elde kalmasın 2016 kadroları diye açıyorlar. çok teşekkürler yeniden.
