-Zengin olmak
-Güzel bir kadın ve ya yakışıklı bir erkekle evlenmek
-Makam Sahibi olmak

Bunlar başarı mıdır ?

 

evet.

kelepir

Hem başarı hem de şans aynı zamanda bana göre.

Arthur Dayne

adamın biri şiir başarısını birisi değerlendirsin diye bir şiir yazıp şekspir'e göndermiş. şekspir de "kötü şiir yazmak istemiş ve başarılı olmuşsunuz" diye cevap vermiş.

başarı kriterlerin bunlarsa ve eğer bunların peşinde koşuyorsan "istek/elde etme" oranına göre bunları gerçekleştirdğinde başarılı olursun.

lesmiserables

yerine göre değişir. misal:
-babadan kalma zengin değilsindir, kendi tırnaklarınla tırmana tırmana zengin olursun. vehbi koç'un oğlunu neden başarılı olarak görelim ki?
-çirkin bir insansındır, rakiplerine göre fersah fersah geriden başlamışsındır, o güzel/yakışıklı erkeğin kalbini çalabilmişsindir. kıvanç tatlıtuğ'un azra akın ile sevgili olması başarı mıydı mesela?
-yine "dayım milletvekili" notunu düşmeden, başkasının gölgesine sığınmadan o makama gelmişsen elbette başarılısındır. "x milletvekilinin yeğeniyim, referans olarak belirteyim isterseniz." diyerek o makama gelen birisinin başarılı olduğunu söyleyebilir miyiz?

m e b

bakış açısına göre değişir:
çoğumuz için evet başarıdır. hatta mutlak başarı göstergeleridir.
ancak bazıları için lekesiz bir isim, kimseye muhtaç olmadan, kimseye veya herhangi bir canlıya bilerek zarar vermeden, veya kötü düşünmeden, yapılan yanlışların bilinip pişman olunduğu, hırslardan uzak, kendi halinde geçip giden bir yaşam, bu esnada şanslıysa bir gönüle girmek, birini sevmek ve kimseye rahatsızlık vermeden gelecek normal bir ölüm başarı sayılabilir. ya da başarı kelimesi çok doğru olmasa da istenilen bir ömür olarak görülebilir.

puc

bence değildir. insan kendini mutlu edecek şeyleri elde etmeli. ama evet toplumda bunlara sahip değilsen başarısız sayılabiliyorsun. zengin olmak sadece paraya indirgenemez. birlikte olunan kişinin sadece fiziksel olması önemli değildir. taş gibi bir kızdansa daha donanımlı, zeki, aklı başında olduğu için şişman bir kızdan hoşlanmıştım mesela. makam sahipliği de değişir. makam da hangi makam? ama türkiye'de fazla önemseniyor. freelance bir çalışanım. kazancım ortalamanın üzerinde diyebilirim ama bir makam, mevki vs. yok haliyle. ama benden daha az kazanıp alt konumlarda da olsa "makam" sahibi olduğunu düşünen insanlar kendini daha başarılı sanabiliyor.

black mamba

Evet bence de başarı bunlar

füt

-aileden gelmiyorsa, kendi sıfırdan başladıysa başarıdır.
-kısmen, bazı açılardan başarı sayılabilir, ama şahsen peşinden koşacağım bir başarı değil.
-torpil vs olmadan sahip olunduysa başarıdır.

yani aslında hepsi kısmen başarıdır, ama herkesin peşinde koşacağı tek başarılar bunlardır denemez.

blatta hiberna

toplumun büyük ve üzücü bir kısmına göre evet.

bana göre hayır

yuvarlanantencereninkapagi

Bunlar sonuçtur. Başarı bunları nasıl elde ettiğine göre değişir.

archmage mahmut
1

mobil görünümden çık