kolay yapmak için bir fotoğrafın üzerine başka foto ekleyip rasterize ediyorum -ki bunu yapmak zorunlu sanırım- ardından üstte kalan fotoğrafın çözünürlüğü düşünüyor. görünürde hala 300 ama neden düşünüyor anlamadım.

çözümü bilen var mı?

edit: evet kolaj diyecektim :) sağ olun.

 

"kolaj" demek istediniz sanırım. soruyu tam anlamadım ama bir önerim var. fotoğrafları ayrı ayrı photoshop sayfalarında açıp her birinin çözünürlüğünü ayrı ayrı 300 e ayarlayın. sonra tek sayfada birleştirin.

photoshopta açtığınız bir fotoğrafın çözünürlüğünü 300 yaptınız diyelim. sonra üzerine başka bir fotoğraf atarsanız ikinci fotoğraf kendi orjinal çözünürlüğünde aktarılır. ayrıca fotoğrafların çözünürlükleri aynı olsa bile boyutları farklı olabilir o yüzden tam üstüste oturmaz.

humat

üst üste eklemekten kastım şu şekildeydi; www.leedsweddingphotographer.net

bu örnekteki renkli fotolar siyah beyazın üstünde. ben o renkli fotoğrafları fondaki fotonun üstüne sürüklediğimde çözünürlük düşüyor.
fotoğraf masaüstündeyken hiçbir problem yok çözünürlüğü, boyutu iyi ama ps ye atınca düşüyor.

kupigometa

arka fonda kullanmak istediğiniz fotoğrafı photoshopta açın ve çözünürlüğünü ayarlayın, 300 olsun diyelim. (tabii burda şunu unutmamak lazım ki kullanacağınız fotoğrafların da yüksek çözünürlüklü olması lazım. hepsinin aynı formatta ve çözünürlükte olduğunu kabul ediyorum.)

daha sonra kullanmak istediğiniz diğer fotoğrafları da ayrı ayrı photoshop sayfalarında açıp arka fon için ayarladığınız çözünürlüğü onlara da uygulayın. yani onları da 300px yapın.

sonra o fotoğrafları photoshop içinde "arka fon" imajınızın üzerine taşıyın. ya da jpg olarak yeniden save as yapın ve masaüstünden direkt sürükleyip "arka fon" üzerine atın.

humat

teşekkürler deneyeceğim.

kupigometa
1

mobil görünümden çık