[q]
(4) 

alibaba- aliexpress

neynep #1139476
Alibaba'dan alışveriş yapmakla aliexpress'ten alışverişin farkı var mı? Bişey beğendim, 1 adet min satış, o yüzden alabilirim diye anlıyorum, nakliyat da çıkmadı. Ama illa "satıcıya mesaj yazın" diyor. Bi de ön ödeme var sanki. Nasıl işliyor sürec, bilen var mıdır? Teşekkürler.




 

Ali baba, ekspresin yaptığı ödeme aracılığıni yapmaz. Sadece toptan satıcılar için ilan hizmeti verir. Bahsettiğiniz ön ödemeyi satıcı firma istiyordur ve alibaba tecrübelerime dayanarak tek ürünle uğraşan satıcıdan hayır gelmez diyebilirim. Dolandırıcı olabilir.

para bende

Ön ödeme filan var, nakliyattan 5 gün sonra geçsin dedim, ama şimdi sipariş verince iptali filan daha mı zor öbürüne göre, ne bu iki sayfa şey soruyo :(

neynep

bildiğim kadarıyla aynı site.
aliexpress'ten siparişlerim oldu. yaklaşık 15 taneye yakın. sadece 1 tanesi gelmedi galiba kargoda kayboldu. onun da parasını istediğim günün ertesinde iade ettiler. yaklaşık 15-30 veya en geç ihtimalle 45 günde geliyor. satıcıların iletişim konusunda ilgileri yüksek.
bazı ürünlerin türkiye'ye kargosu yok. filtreyi ayarlayıp öyle arama yap. muhtemelen senin almak istediğin ürün öyle.

steve rogers

para bende +1,
alibaba toptancılar için, b2b sitesi deniliyor sanırım.
sizin alacağınız şey eğer 4 haneli ücretlerdeyse belki bir tanelik satış açmıştır ama eğer ucuz bir ürün alacaksanız hiç bulaşmayın.

luchetti
1

mobil görünümden çık