[q]
(5) 

vazelin

neynep #1136071
yahu bu vazelin denen şey çok pis bişey değil mi? petrol çıktısı şeyi nasıl cilde sürülmesi için satılır kılıfına sokmuşlar? doktorların sigara tavsiye ettiği zamanlardaki gibi bi reklam pazarlama başarısı herhalde? Direkt zararlı bişey değil mi? Kimbilir, zamanında belki yüz kremi olarak kullanan bile vardır..




 

Vazelin petrolün bir yan ürünü. Petrol işçileri arasında bu ürünle temas eden iscilerdeki yaralanmaların daha çabuk iyilestigini gorup ticarilestirmisler. Zararsız olduğunu okumuştum bu yüzden sadece vazelin olarak değil eskiden beri birçok kremde merhemde dolgu maddesi olarak da kullanılıyor.

curukturpkokusu

ama diş fırçasının molekülleri ağzımızda çözünüp sindirime ya da alt sisteme girmiyor sayın düz mantık :)

neynep

Karsinojen öğeler üretim sırasında rafine ediliyor, en azından Vaseline'de. Diğer ucuz ya da yan sanayi petroleum jelly'ler tehlikeli olabilir. Bir de içinde ekstra yağlar vitaminler neyin var tabii.
Ayrıca petrol de topraktan çıkan mineral bir yağ, öyle iğrenç tiksinç bişi değil nihayetinde. Rafine edildikçe ilginç ilginç yan ürünleri oluyor, vazelin de bunlardan biri. Önemli olan pek çok şeyde olduğu gibi kalitelisini kullanmak (bu durumda genelde Vaseline oluyor)

whoosie

ben dövme yaptırdığımda duşa girerken direkt su temas etmesin diye kullandım, zararını görmedim yararı çok oldu.

kimlanbu

Vazelinin iyileştirici bir özelliği yok tabii, yani sihirli bir olayı yok yoğunluğu nedeniyle sürülen yerle havanın temasını kesiyor sadece. O da sürülen yerde yara bere varsa iyileşme sürecini hızlandırıyor. İnsanlar genelde vazelin sürdüm iyileşti denildiğinde vazelinde x bir madde var da o bu süreci hızlandırıyormuş gibi düşünebiliyorlar. Öyle bir durum yok yani. Onun dışında, bu tip kimyasallarla ilgili yapılan araştırmalar, bunların kanserojen olup olmadığına kesin bir açıklık getiremedi. Etkisi var da deniliyor yok da. O nedenle kullanımı tamamen kişinin kendisine kalmış bir konu.

angelus
1

mobil görünümden çık