
#!/bin/bash #burası mac os x'de farklı olabilir
eject /dev/disk2
bunu kaydet, chmod +x kaydettigindosya.sh çift tıkladığında çalışır mı bilmiyorum ama
birde .bashrc dosyasına "alias e=eject /dev/disk2" yazarsın, kaydedip yeni terminal açtıp e enter yaptığında bu komutu çalıştırır.
aklıma gelenler bunlar.


kaydettiğim dosya textedit dosyası olarak açılıyor. Uzantısı .sh olarak yapıyorum, Untitled.txt'yi Untitled.sh'ye çevirdiğim halde Text dosyası açılıyor :/


bir de cift tiklayarak acacagin dosyayi textedit degil de default olarak terminal ile acmasini deneyebilir misin?


Harika! Sorunu terminal ile birlikte aç diyerek çözdüm :)
Teşekkürler selam ve eksiyen adam.


text edit'te kaydederken aslında dosya.sh.txt olarak kaydetmişsindir. şimdi o dosyaya open with terminal diyerek işleri iyice bok etmiş olabilirsin. ona bir bak. böyle işler için nano diye bir shell text editor var onu kullan.


dosya.sh.txt olarak kaydetmis olsa bile (ki sh diye kaydet dersen sh diye kaydeder textedit.) terminalle actigind abir problem yasamaz. eger istedigi isi yaptirabildiyse dogru olarak kaydetmistir.
kafa bulandirmaya gerek yok.


Kastettiğim info menüsündeki open with kısmında bulunan change all mevzusuydu da ifade edememişim. Evet open with deyip açtıysan sorun yok elbette. Ama her seferinde bununla uğraşmak yerine nano daha iyi iş görür.
Bahsettiğim mevzu şu: postimg.org
