Birkaç haber sitesinde okuduğuma göre, bizim TürkTelekom, Procera Networks diye Amerikan bir Online güvenlik sitesiyle anlaşarak casus yazılımı sipariş etmişmiş.
Bu yazılım, yalnızca kimin hangi siteye girdiği söylemekle kalmayıp, kişileri ip'lerini ve girdikleri şifreleri de gösteriyormuşmuş.
Olay da, "bu kadarı benim mesleki ahlakıma uygun değil" diyen Procera Networks'ün Malmö ofisinde ki bir yazılımcının gönderdiği epostadan sonra yayılmışmış.
Mevzuyla iligli linkler:
(git: www.forbes.com )
(git: www.cumhuriyet.com.tr)
Sizin yorumunuzu merak ediyorum arkadaşlar.
Gerçeklik payı yok mudur var mıdır? Bu peki, artık özel yaşamın mahramiyeti için G.G. mi demek yoksa ortadan mesele yapacak bir durum yok mu?

 

gerceklik payi olduguna inaniyorum.
gecen aylarda da sanirim italyan bi guvenlik firmasi hacklenmistide musterileri hangi ulkeler yayinlanmisti. o zaman bizim emniyet mudurlugu fln ismi geciyordu.
naif bakmamak lazim olaya, internet serbest bir ortam gibi dursa da birileri bunlari takip etmek, kategorilendirmek, ayiklamak icin calisiyor, gerektigi zaman kontrol mekanizmalarina bu tarz seyler yardimci olacagi icin.

jedilance

ISP'den geçen muazzam verinin Türkiye gibi hukuğun, yasaların olmadığı yerde keyfi işlenmesi gayet olası. Soran eden, denetleyende yok. İstediğini yap. Çin yapıyor, TR'nin ne eksiği var?

christopher nolan

Durumu doğru anlamak açısından, orijinal yazıya göre sadece kriptosuz verilerden şifre okuma sözkonusu. Bunu onayladığımdan değil ama google, tw, fb, bankalar, ekşi vs. https ile bağlanılan sitelerden şifre okunması durumu yok. Haber gerçek midir bilmek zor, 2 anonim mail atıp dedikodu yaymak zor bişey değil, politik oyunlar da gayet mümkündür. Yine de telekom tarafında casusluk ve izleme için mümkün olan her yolu kullandıklarını varsaymalıyız bence. Sadece tr değil belki tüm ülkeler kendi teknoloji kapasiteleri ölçüsünde bu tür şeyler yapıyor zaten. Hoşumuza gitsin gitmesin dünya bu yöne gidiyor.

mikro patlama
1

mobil görünümden çık