durum şöyleki: annemin üzerine olan bir ev var. dedem sağlığındayken bu evi birine kiraya veriyor, ancak kira sözleşmesi yapmıyor. dedemin vefatından sonra annem evi satma kararı alıyor ve bu kararı kiracıyla paylaşıyor. ağustos ayında kiracıdan evi boşaltmasını istiyor. kiracı ise ağustos'tan bu yana sürekli oyalayarak evden çıkmıyor ve bunun yanı sıra kirasını ödemiyor. ayrıca telefonlarımızı sürekli meşgule veriyor. bu durumda ne yapılabilir? lütfen cevapların hukuk yollu olmasını rica ediyorum. gidip adamı evire çevire dövmesini ben de bilirim :)

kiralar elden mi alınıyor banka yoluyla mı?


hukukçu değilim ama, ortada kira sözleşmesi olmadığı için bu adamlar evi zapdetmiş durumda,eğer elinizdeki tapuyla gidip polise başvurursanız dışarı zorla çıkartırlar kiracıları, fakat ödemedikler ayların kiraları kalır. tabi bi de sözleşme olmadan evi kiraya verdiğiniz iöin başınız derde girer mi onu bikmiyorum. dediğim gibi hukukçu değilim sadece aklıma gelen mantıklı çözüm bu bu.


Kira sozlesmesi sozlu bile yapılabilir ancak tapuya serh verilmediginden dolayı mulkiye hakkına dayanarak ev sahibi, kiracıyı evden cıkarma hakkına sahiptir.
Tahliye davası acarak kiracıyı evden cıkartabilirsiniz.
Ev arkadasımın dedikleri bunlar umarım isinize yarar :)


@plainwalker: kiralar da elden alınıyormuş malesef. tam saçmasapan bir durum..
@hızlı sperm: annem polise dediğini sormuş ancak mahkeme kararı olmadan polis söylediğini yapamıyor.
@uncle_sam: bir de noter yoluyla ihtar çekmek diye bir şey duydum. o olabiliyor muymuş? bir zahmet sorabilirsen tekrar..


imkanınız varsa "öyle saça böyle tarak" felsefesiyle hareket edin.
yaka paça atın evden şerefsizleri, eşyalarına da el koyun.


kirayı hangi yoldan aldığınızı neden sormuşlar orasını anlayamadım...
hemen bir avukatla görüşmelisiniz, ağustostan beri neden beklediğinizi de anlamadım,
avukat olmadan çıkaramazsınız evden, çıkarsanız da eski kiraları alamazsınız falan..
uncle sam'in de dediği gibi evden çıkarmaa hakkına sahipsiniz, ama bu hakkı kullanmak için av. tutmak zorundasınız, kolay değil bu işler, kanun kiracıyı koruyor..
kiracıyı evden cıkarmanın bir sürü yolu var, icra kanalı ile de çıkartabilirsiniz, tahliye davası açarak da çıkartabilirsiniz, evi başkasına satarak da çıkartabilirsiniz vs. uncle sam tahliye davası demiş ama o yol uzun sürer, icra kanalıyla çıkarmayı denemek daha mantıklı,
ama sizin durumunuza en uygun olan seçeneği, sizinle yüzyüze görüşerek, plan yapacak olan avukat belirleyecektir, borçlar özel hukuku dersinde neredeyse 5 ay boyunca sadece kira sözleşmelerini işliyorduk biz, o kadar da kolay değil yani kiracıyı evden çıkarmak, hele avukat olmadan, neredeyse imkansız.
kanunen haklısınız, ama sakın, bir dava açarım 1-2 aya kalmadan evi boşaltırım diye düşünmeyin, uzun sürecek bir dava sürecine hazırlıklı olun.


O tacirler(ticaretle ugrasanlar) icin gecerliymis bosuna masraf yapmasın diyor kendisi.Sen zaten defalarca soylemissin bu uygun sure verdigin anlamına geliomus.Yani davayı direk sulh hukuk mahkemesinde acabilirmissin.


evde olmadıkları zaman çilingir çağırın, kapının kilidini değiştirin eşyaları dışarıya atın kapıyı kilitleyin. eğer yardım gerekirse istanbul için, salı ve çarşamba günü gelebilirim istersen : o yemek ısmarlıcan ama ? yoksa gelmem : p
not: ciddiyim ben. bizim de şerefsiz kiracılardan bıkmışlığımız vardır.


belkı garıp gelecek ama vurursa gol olur nıckı arkadasın dedıgını yapmaktan baska carenız yok. soyledıgınız yontemlerın ıse yarar hıcbır yanı yok. ne polıs gelıyor eve, ne hak hukuk ıslıyor. tamamen gucunuze kalmıs, malesef kas gücü. sızınkıne benzer bır durum yasamıstık ve avukat da tutsak, ıhtar da ceksek o gunler bır turlu gelmedı. su anda burdan yazamayacagım bı guc kullandık da cıktılar. para mara hıkaye tabı. odememıslerdı onlar da.ama ıllallah denıyor ıse yapmalı.


direktoman en hızlısı kiraların ödenmemesi sebebi ile icra takibi ve yine icra yolu ile kiralanan yerin tahliyesi yapılmalıdır.ancak elden alınan kiralarda sıkılıkla takibe itiraz edilmektedir ve eliniz boş kalabilir.bu sebepten dolayı öncelikle noretden bir ihtarname ile önceki borçların ödenmesini isteyip, aynı zamanda da bundan sonraki ödemelerin bir banka hesabına ödenmesini isteyin.bundan sonra takibe girişmenizde fayda var. zaten 500 tl ve üzeri kirqaların bankaya yatırılması zorunluluğu var.Ancak kişi sizin hesap numarası vermemenizden dolayı yatıramadığını iddia edebilir. öncelikle noterden ihtarname.sorun olursa mesaj atabilirsin.


hoca kiracıları naptın ya? çok merak ettim valla.


kusura bakmayın sonradan cevap yazamadımi yoğun bir dönemime denk geldi. annem dayanmış kapısına kiracının sertçe konuşmuş. 10 günlük süre istemiş kiracı da. bakalım beklemedeyiz. ancak senin söylediğin yol mantıklı. hatta annem bile iyi fikir dedi.
olay ayvalık'ta olduğundan sana baya bir uzak. yoksa yemek filan köpeğin olsun :)
