tr dışındayım ve geçen ay tecil sürem bitti.
beş yıl önce master'a başladım, tezi vermedim ve master'ın tüm tecil haklarını kullandım.

almanya'da okuyorum şu an ve türkiye'nin buradaki eğitimle askerliği tecil yapmayacağını bildiğim için bu işlerle hiç uğraşmadım.

geçen yıl tr'deyken bakaya kaldığım süreçte bu işleri çok araştırdım. bu yüzden tahminlerle yorum yapmayın lütfen :)

"valla bence alırlar kardeş gelme sen" gibi :D

bu yılbaşında ankara'ya gitmek istiyorum. tekrar dönerken havaalınında alıkoyma gibi bir durum var mı? normalde yok ama ben orada ne durumda olduğumu bilmiyorum. yoklama nedir oldum mu olmadım mı bilmiyorum mesela.

ama hakkınızda mahkeme araması varsa tr dışına çıkartmazlar diye duymuştum.

mahkeme aranma yazısı çıkarmış olabilir mi? e devlet şifresini bilmediğim için bakamıyorum.

88'liyim bu arada.

 

Normal şartlarda sizi tutamazlar lakin bir de OHAL var. Durumunuzla ilgili de hiçbir bilgi veremediğiniz için bir şey söylemek zor.

fever

durumumla ilgili nasıl bir bilgi versem bilemiyorum.

yani başka nasıl bir bilgi verebilirim? yaş, tecil hakları vs dışında...

ohal yılbaşında kalkmış olacak -eğer ki uzatılmazsa-

kupigometa

Sağ ol @ydksk tabi bu işlemi 15 gün içinde Tr dışına çıkacağımı hesap ederek yapmalıyım dimi? Diyelim geldim 3 hafta kaldım. 15 günlük süreyi doldurdum. Havaalanında " niye teslim olmadın" derler. Ondan sonrası nolur acaba? Eskisi gibi alıp kışlaya götürme olayı yok ama Bu para cezası işliyor sanırım.

Vicdani retçiler böyle sündürerek hiç gitmiyor. Devlet onlar bişey yapamıyor tabi ama benim gibi sınıfsızlar, siyasi bir kimliği olmayanlara ne uygulanıyor acaba?

Hayatı boyunca 15 günlük kağıdı dolduranlar yoktur elbet. E nereye kadar gidiyor acaba? İlerde devletle işim olmasa ben de ret derim fekat belli olmaz.

kupigometa

tebligat yapılıyor ve daha sonra bu tebligata uymadığın için hakkında dava açılıyor, gelmediğin herbir gün için para cezası işliyor vs.

fever

iyi o zaman, bir ara para miktarlarına bakmıştım. yıl bazında çok büyük şeyler değildi. zoraki alıkoyma gibi şeyler yoksa gerisi sorun olmayabilir.

kupigometa
1

mobil görünümden çık