düşmesi için ne olması lazım? tr gerçekten ciddi manada normal bir ülkeye başlayınca mı düşmeye başlayacak?

7-8 yıl önce 2,2 imiş değeri şimdi 3,3 falan.


 

düz adam: tl'nin değerinin artması lazım.

kurnaz

Tam olarak üretmeye başladığın zaman euro düşmeye başlayacak.

Yani temelde Türkiye için, etini yettirebildiğin zaman ayçiçeğini samanı otu boku ithal etmek zorunda kalmadığın zaman düşmeye başlayacaktır, ama asıl düşüş teknoloji üretmeye başladığın zaman olacaktır yok teknoloji üretemiyorsan da bol bol tarımsal üretim de güzel bir alternatif olabilir, tarım ürün ihraç edebiliriz, ama tabi avrupada üretilen ürünün tüketiciye maliyeti ile türkiyede üretilen ürünün üreticiye(çiftçiye) maliyeti neredeyse eşit olunca bu işler pek olmuyor.
Tabi bir güzel ülkemizde güzel tarım arazilerine bina yapmak çok güzel, o istanbuldaki yeni yollar falan nereden geçiyor bi bakmalısınız.

atom karincanin torunu

enflasyon faktörünü koyarsanız bence olması gereken yerde.

nicky nick

üretimle falan filan pek ilgisi yok. döviz kurları enflasyondan dolayı kalıcı olarak yükselir. enflasyon negatife geçemeyeceğine göre dövizlerin ciddi oranda düşmesi için bir neden olmayacak hiç? mesela asgari ücreti 600 TL'ye çekerseniz birkaç yıla belki etkisi olurdu.

ha ülkeye deli gibi yabancı parası akar mesela, 1-2 yıl için kurlar düşebilir. ama ne zaman ki o sıcak para çıkar, yine geri yükselir.

TR'de kur yükselişleri her zaman kalıcı olmuştur bu nedenlerle. "spekülatif" hareketler ufak bir köpüğünü oluşturur. temel yükseliş enflasyon kaynaklıdır.

euro bölgesinde %10 gibi bir enflasyon olamayacagına ve TR'de de negatif enflasyon olamayacagına göre... cevap olumsuz.

507
1

mobil görünümden çık