bremen'de öğrenciyim ve kaldığım yurttan 2-3 hafta sonra çıkarılıyorum. okulun yabancılar dairesi benimle yeni sözleşme yapmıyor. gerekçesi ise başka öğrencilerin gelecek olması.

bir öğrenci halihazırda yurtta kalırken onu çıkarıp yine bir öğrenciyi almak mantık hatası fakat bunu onlara anlatamadım.

yurtlara ve evlere yerleşmek için o evde kalan kişilerden randevu alıp o gün ve o saatte görüşmeye gidiyorsunuz. onlar sizi beğenmişse daha sonra çağırıyorlar vs.

yaklaşık 25 yurt odası ve 3-5 tane eve mail attım. burada da yurt sorunu olduğu için herkes sırada bekliyor.

bana şu ana kadar 3 cevap geldi. biri dolandırıcı çıktı, diğerinden cevap gelmedi, üçüncüsünden ise gelecek ayın 5'ine bir yurt odası için randevu aldım ve görüşmeye gideceğim.

onlar da birçok aday içinden beni seçmezse tulum ve mat alıp 7/24 açık olan okulun stüdyosunda bütçeme uygun bir ev bulana kadar kalma planım var.

neyse buraya kadar durumumu anlattıktan sonra soruya geleyim; almanya'da adresimi resmi kurumlara bildirmem gerektiği için ben ev bulamazsam ve okulda kalırsam devlete adres olarak okulun adresini verebilir miyim? onlara evsizim dedikten sonra onların yardımı ya da olumsuz bir yaptırımı olur mu?

en olumsuz senaryo üzerinden nasıl bir süreç beni bekler? burada yaşayan ve tecrübesi olan var mı?

 

Avusturyada devlete adres olarak bildirecegin yer icin ev sahibinin (ya da yurt bilmemnesinin) o ikamet formunda imzasi ve bilgileri olmak zorunda. Okulda kalirken oyle bir sy yapabilecegini sanmiyorum.

adres olmayinca faturalar gelmez, oturumunu uzatamazsin vs vs.

Sen studyoda da kalsan bi arkadasinin yaninda adres goster en azindan. O onemli.

kuehles blondes

doğrudur. bir tanıdığın evini adres göstermek en net çözüm.
fakat aklıma dernek geldi. türkiye'de de bulunan bir derneğin şubesi var burada. o gösterilebilir mi sence? ev yerine geçiyor mu öyle yerler?

kupigometa

O konuda bir bilgim yok ama mesken olmasi lazim.
Hatta m2 siniri da var. avusturya icin 13m2 1 kisi.
Ev 35 m2 ise 3 kisi kayitli gozukemiui yani

kuehles blondes

bankaya vs verebilirsin bildigim kadariyla. tanidik biri varsa onun adresini vermek daha mantikli.

yabancilar dairesinin seninle sozlesme yapmasini ben anlayamadim, okuldaki yurtlar mudurlugu bundan sorumlu degil mi? 2-3 yildan sonra genelde cikarirlar yurtlar kurumundakilerle aran yoksa tabi. 4-5 yil oturan da gordum ayni yurt odasinda.

almanlar turk oldugun icin oda vermiyorlardir wg'lerde. benim ve yakin arkadaslarimin tecrubesi bu yondeydi. cok sukur artik almanya'da yasamiyorum, paranin ucunu gosterince hemen ev/oda bulabiliyorum kaldigim sehirde -ingiltere-. cevrende orada dogma buyume olan turk yok mu? onlara sor, onlar sana yer bulabilirler.

ubi dubium ibi libertas

Okulun yabancılar dairesi dediğim international offıce idi. Bu ofis okulun öğrencilerine yurt ayarlıyor.
6 aylığına gelmiştim. Sözleşme bitti ama ben okula devam ettiğim için boşta kalmış oluyorum.

Türklere hala böyle davranıyor olmaları cidden çok kötü. Daha sonra sıkıntı olmayacağını bilsem başka bir ülkenin adını bile söyleyebilirim.

Tanıştığım Türk'ler ailelerden ibaret. Öğrenciye denk gelemedim.

kupigometa

öncelikle yurt ile olan kira sözlesmen süreli miydi de seni cikarabiliyorlar orasını anlamadım. kirayı mı falan mı aksattın?almanya'da universite bitene kadar yurtta kalmıştım mezun olana kadar da kalma hakkım vardı. kendi isteğimle cıkmadığım sürece. hatta mezun olduktan sonra 1 ay kadar da müsaade vardı kalmaya,(bremen değil) ayrıca yabancı öğrencilere de kolaylık gösteriliyordu gayet. neyse sen bence öğrenci işlerine ve yurt yönetime giderek cok zor durumda kalacağını falan anlatarak karara itiraz et. almancan yeterli degilse, oralı türklerden veya türk öğrenci gruplarından yardım iste. derdimi ne zaman mantıklıca anlatsam almanlar yardımcı oldu yalan yok...
okulun adresini tabii ki de ikamet olarak veremezsin. orada kalacak yurt yerleri, posta kutulu odalar falan varsa bilemem. hatta yabancı olarak kendine kalacak yer sağlama zorunluluğun vAr diye biliyorum. (sigorta yaptırma zorunluluğu gibi) evsiz kalıp gidip bir de bunu kurumlara bildirip sakata gelme. taşındıktan sonra yeni adresi bildirme süresi bremen'de iki hafta imiş.
derhal ev bulmaya çalış yoksa arkafaş falan varsa onlarda kal. yurt odayı sana bırakmaya hiç yanaşma yapmıyorsa, bulana kadar adresim burada, ismim posta kutusunda kalsın diye anlaşma yapmaya çalış. kolay gelsin:(

maq
1

mobil görünümden çık