Ben istanbul'da üniversite öğrencisiyim. 3.sınıf geçtim. Kpss ile ilgili hiçbir bilgim yok. Bu lise düzeyi kpss sınavına girersem eksileri artıları ne olur? Eğer bir yere yerleşirsem okuluma devam etmemi etkiler mi? Bu gibi belki de benim de gözümden kaçan önemli noktalarda fikriniz varsa bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.

bi yere yerlesirsen kurumuna bagli yani. herhangi bir meslek bolumunden mezun degilsen, katiplige girebilirsin ancak. onlara da sinav zamani izin veriliyor, derse verilmiyor yani ama bu da yerden yere degisir.


etkileyebilir. çalıştığın yerdeki müdür ya da amirin izin verirse derslere gidebilirsin ama öyle tüm gün falan olmaz yani derslerin arasında seçim yapmak zorunda kalırsın.
artıları :
1 ailene olan yükün kalkar
2 çalıştığın yere bağlı olarak hocaların sana bakışı değişebilir. oo beattikbiz hoşgeldin çay içer misin ? diyebilir hocaların
3 bana hocalarım sağolsun yardımcı olmuşlardı yoklama açısından ve ders notu açısından
4 çalışıtğın yerde sana öğrenci gözüyle baktıkları için iş yükün biraz daha az olabilir derse gittiğin için ve sana biraz daha babacan bi tavır takınabilirler. bizim şef beni oğluna benzettiği için izin koparmam biraz kolay oluyodu mesela
5. er kişi isen giydiğin takım elbiseden dolayı okulda insanların sana bakışı değişebilir ve seni bazen hoca bile zannedebilirler :))
6 potansiyel kpss mağduru isen kendini kısmen sağlama almış olursun ( son zamanlarda yaşananlardan dolayı kısmen diyorum)
eksileri
1 dediğim gibi derslerine olan ilgin doğal olarak azalacak ister istemez
2 saçma sapan muhabbetlere tanık olabilirsin
3 devletin malı deniz yemeyen keriz devleti sen mi kurtaracan mantığında olan gerizekalılar çıkar karşına kızarsın
4. er kişi isen kılık kıyafet önemli olur kot tişört giyemezsin sakal bırakamazsın dışardaki öğrencilere özenebilirsin
5 en muzdarip olduğum ve hemcins isek senin de olabileceğin son şey e işin gücün var maaşlısın bir an önce evlen artık muhabbetleri


Okulu bitirdikten sonra. Üniversite mezunu olmanın bir yararı olur mu peki?


Düz memurlukta maaş olarak çok az bir fark oluyor birde 1 derece yükseliyorsun


Cok az bi maas farki olur o kadar..


90 üstü bir puan yaparım diyorsanız. -bunu son 10 yılın sorularına bakarak az çok anlayabilirsiniz. girin derim. bölümünüzü bilmiyorum o yüzden net yorum yapamıyorum lakin memurluk son yıllarda -özellikle maddi husustan- çok iyileştirildi.


sınav sonrası açılan kadrolara yerleşmek için başvurdun, bir yere alındın ve @ tecies kadar şanslı değilsin diyelim yani müdür izin vermedi o zaman gündüz çalışıp akşam okuyabilirsin. ikinci öğretime, bölümün varsa açık üniversitelere geçebilirsin.
(memuriyette ilk bir yıl istifa yok. süre geçip de istifa edeyim okuluma devam edeyim dersen; istfa edenleri pek geri alma taraftarı olmuyorlar bu aklında olsun. memurluğa kaydımı yaptırayım, sicili alayım sonra istifa ederim okurum okul bitince tekrar bu kez sınavsız başvururum deme yani. )
memurken okulu bitirince kıdemine etki eder. kadro değişmeyebilir, yani lise mezunu olarak girdiğin kadroda kalırsın, kıdemin artar.
ancak aksi de mümkün. sana daha uygun bir kadroya da geçebilirsin. senin çalışkanlığına, kendini kanıtlamana, sevdirmene bağlı daha çok. uygun kadronun olmasına da bağlı tabii.
