1.5 aylık sokaktan bulduğum bir kedim var. Birkaç gündür kaşındığı için veterinere götürdüm. Ayrıca iç parazit aşısı da olmamıştı, belki olur dedim.
Veteriner ağzına bir sey verdi. Sarı. Bunu 2 gün sonra yine ağızdan verin dedi. Bi de enseye Bi damla damlattı, pire içinmiş. Veterinerler hakkında bilgim öngörüm yok. Ama şikayetler de duyuyorum. Şimdi bu yaptığı uygulamalar tamam mıdır?
Diğer sorum, göbeğini biraz şiş buldu. Neyle besliyorsun dddi? İlk bir ay süt tozu sonra royal canin yavru maması ile devam ediyorum dedim. Ne gerek var bende 10 lira Filsn dddi. Hem de daha besleyici dedi. Doğru mudur?
Bu Ada'm okulunu bitirmiş vs Tmm da, veterinerler hakkında pekçok da şikayet okuyorum. Bana bu uygulamaları ve tavsiyeleri için yorumlarınız olur mu?
Bu arada izmitteyim.

 

Ya İzmit'te annemlerin kedisinin ağzına sıçan bi veteriner vardı, Bulvar Veteriner Kliniği, aman oraya götürme. O civarlarda pek çok vet var, forumlarda falan fikir sorup iyi bi yer bulabilirsin.

Ağzına verdiği sarı şey iç parazit hapıdır, enseye damlattığı da dış parazit. Dozajının uygun olmasına dikkat et, fazla verildiğinde yavru kediyi sarsar özellikle dış parazit gerçek bir zehir. Royal Canin'le devam et, 10 liralık mamadan hayır gelmez. Veterinerine de çok güvenmedikçe mama tavsiyelerini sallama, sırf kendi anlaşmalı şirketlerin mamalarını satmak için abuk subuk mama öneriyorlar.

buff

parazit uygulamaları doğru. ama kediye hap içirtmek zordur. mama konusunda ciddi görüş ayrılıkları var. açık mama almayın. süt tozu iyi seçim olmuş. mama ile devam. karnındaki şişlik parazitleri attıktan sonra inmeye başlar. yavru bunlar daha. tombiş tombiş göbüşlerinin olması normal. ağırlığı normalin altındaysa. destekleyici yaş mamalar var. a/d ya c/d diye geçiyor diye biliyorum. onlardan verirseniz 1-2 haftada canavar oluyorlar. bir ömür mutluluklar dilerim. sokaktan alın sahiplenin. satın almayın sahiplenin.

edit: advance diye bir mama var. veterinerime güvenirim. tahılsız yüksek proteinli mamalara da yaklaşmayın. kedilerde ciddi böbrek rahatsızlıklara neden oluyor bu tip mamalar.

mimimi

İç parazit için şurup/hap veya iğne seçeneklerinden herhangi birini kullanabilir veteriner. Ağzına sarı bir şey verdi dediginiz hap olabilir. Yutturdu ise boğazına itip ve kedi kusmadı ise iğneden hiçbir farkı yok.
Enseye damlatılan damlada da sıkıntı yok, dış parazit için en temel uygulama.

İkinci paragrafı anlamadım. Ne ile besleyin dedi o yüzden bilemeyeceğim de şunu söyleyeyim mama konusunda ve markalar konusunda her veterinerin fikri birbirinin aynı olmayacaktır, bundan doğal şey yok.

kaymaktutmayansicaksut

@kaymaktutmayansicaksut
eksik yazmısım. aynı mama. besleyiciliği en azından aynı. bende bu kadarı 10 lira dedi. royal canin sadece markayı satan bir firma filan dedi. doğru demiştir bilemiyorum..
şırınga ile verdi. sıvımsı bir seydi. bizim kız da yuttu. isterseniz fotoğrafını cekebilirim. 2 gün sonra tekrar verin diye bana da verdi cunku..

hede hodo

İç parazit için haptır o. Genelde iğneyle hallediyor veterinerler ama hap vermesi de normal. Enseye damla da dış paraazit için. Bu da normal.

Gazı falan var mı diye bakmıştır kesin göbeğine. 1,5-2 aylıklarda çok büyük sorun oluyor bu gaz ve tuvalete çıkamama sorunu. Ne ile beslediğini bu yüzden sormuştur. "Bende 10 lira" olayını da genelde bütün veterinerler yapar çünkü veteriner de evcil hayvan malzemeleri satar (en azından İzmir'dekilerin hepsi böyle). Mama da bunlardan biri. Veteriner de babasının hayrına bu işi yapmıyor, dükkanı döndürmesi de sadece aşıyla, damlayla pek mümkün değil. Etik ya da değil; orası herkesin kendi düşüncesi olacak. Ama durum bu.

Eğer içine sinmediyse bu veteriner, başka bir veterinere götür; onun tavsiyelerini dinle bi' de. @kaymaktutmayansicaksut süper yazmış; hiçbir veterinerin özellikle mama tavsiyesi konusunda fikir birliğine varmışlığı yok. İçeriklerine bakarak, biraz araştırarak buna sen de karar verebilirsin. Ama hangi veterinerin sözünü dinleyeceğine göre, o veterinere güvenmen lazım öncelikle.

lake of the hell
1

mobil görünümden çık