Amerika veya Kanada'da(başka yerler de mümkün) Master okurken ücretli asistanlık yapmak mümkün mü? PhD için mümkün olduğunu biliyorum ama master için yeterli bilgi bulamadım.




 

Research assistantship her yerde ve her zaman olmayabilir, ama teaching asistantship cogu yerde her zaman vardir. Okul sitesinde gerekli bilgiler olur zaten.

negatype

master öğrencisiyken bu çok ama çok zor bir ihtimal. genellikle kanada veya amerika vatandaşlarına çıkıyor zaten. üstelik buradan başvuracağınız zaman 20 bin dolardan başlayan okul ücretleriyle de karşı karşıya kalıyorsunuz. phd'de olduğu gibi size bir paket program çıkarmıyorlar yani. kendi imkanlarınızla burs bulursanız, ne ala.


edit: bu ara ben de tüm bu arayışın içine dalmış durumdayım. orada eğitim gören asistanlar, phd ve master öğrencilerinden öğrendiklerim genellikle bunlar malesef.

mrsmoon

Kanada'nın BC eyaleti için konuşmak gerekirse yerel veya uluslararası öğrencilerin RA ve TA'lara kabulu arasında bir fark yok. dahası ilk yılın sonunu beklemek de gerekli değil başlamak için. ayrıca tüm tuitionı karşılayacak kadar kazanabilmek de mümkün. yani okullara göre değişiyor durum.

negatype

Abd icin cevap vereyim ben de.Master suresince ucretli asistanlik bulmak genelde zor zira bunun icin kendi burslu aldiklari PhD ogrencilerini kullaniyorlar veya basvuranlar arasinda PhD ogrencileri de oldugu icin onlari tercih ediyorlar eger onlardan fazla bir sey saglayamiyprsaniz. Bu bahsettigim social science alanina giren bolumlerde ve unlu okullardaki sistem denilebilir. Bununla beraber, bilhassa science alanlarinda labda elemana ihtiyac olabiliyor ve donemlik anlasma yapabiliyorlar (ki bu da yine supervisore bagli bir karar siki takipcisi olmaniz lazim bu tur firsatlarin)

Kolay gelsin ve basarilar.

kunoki

kanada icin: evet

cooperr
1

mobil görünümden çık