ne diyorsunuz hata mı ettik bu devremülk işine girmekle?
hukukçu arkadaşlar biraz araştırdım cayma hakkı diye bir şey varmış ondan yararlanabilir miyiz ceza ödemeden?
tatilden faydalanmaktan çok yatırımı amaçlı düşündük bir,iki maksimum 3 sene sonra biraz da olsa kar ederek satabilir miyiz acaba ya da ana parayı çıkartabilir miyiz,?
kafamda deli sorular? içimi rahatlacak ne söyleyebilirsiniz bu yoldan geçipte kullanan ya da pişman olup tecrübelerini paylaşacak arkadaşlar ya da konuyla alakası hiç olmayıp sadece uzaktan bakış atıcak arkadaşların yorumlarına açığım,teşekkürler...
termal tesisin özelliklerini yazayım biraz
-1 hafta eylül 15 ten haziran 15 istediğin tarih aralığında,
-günübirlik ücretsiz tatil hakkı bu bir haftadan hariç,
-firmanın 4 tane daha oteli var isterseniz tatilinizi buralarda yapabiliyorsunuz,buralar kuşadası,balıkesir,kütahya termal,bodrum.
-rci tatil değişim programı maksimium 135 Euro fark ödeyerek bu sisteme dahil olan yurtiçin ve yurtdışı otellerde 1 haftanı kullanma
eksileri
yıllık 550 tl aidat
1 sene sonra bitiyor

Cezayı ver kurtul.


Çok güzel yağlayıp ballayıp itelemişler. Geçmiş olsun. O devre mülk tatillerin hepsi hikaye. Umarım kullanabilirsiniz.
Ayrıca çok pahalıya almışsınız. Birkaç yıl önce 7-8 bin liraydı. İşsiz dönemlerinde onları satmaya çalışıyordum oradan biliyorum :)


ev satışlarında bile yeni kanunla 15 gün içinde cayma hakkı geldi. bir araştırın. 15 gün içinde alamamaları lazım.


Cayma hakkı
MADDE 7 – (1) Tüketici, bu Yönetmelik kapsamında düzenlenen sözleşmelerin kurulmasından itibaren on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahiptir.
Cayma hakkının kullanımı
MADDE 8 – (1) Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin, cayma hakkı süresi dolmadan, şahsi hakka konu ön ödemeli devre tatil sözleşmeleri için yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile ayni hakka konu taşınmaza ilişkin sözleşmelerde ise noterlikler aracılığıyla satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmesi yeterlidir.
(2) Satıcı veya sağlayıcı, Ek-6’da yer alan cayma formunu, sözleşmenin kurulduğu anda yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısıyla tüketiciye vermek zorundadır.
(3) Tüketici, cayma hakkını kullanırken Ek-6’da yer alan cayma formunu kullanabileceği gibi cayma kararını bildiren açık bir beyanda da bulunabilir.
(4) Devre tatil, uzun süreli tatil hizmeti sözleşmeleri ve bu sözleşmelerle birlikte düzenlenmiş olan yeniden satış, değişim ve ilgili diğer tüm sözleşmeler, cayma hakkının kullanılması ile birlikte hiçbir cezai şart ödeme yükümlülüğü olmaksızın kendiliğinden sona erer


6502 sayılı yasanın 50/6. maddesi ile Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinin 7.maddesi uyarınca tüketici, on dört gün (14) içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.
ilgili 6 da su sekilde:
(6) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Devre mülk hakkı veren sözleşmeler hariç olmak üzere, cayma süresi dolmadan satıcı veya sağlayıcı, tüketiciden herhangi bir isim altında ödeme yapmasını veya tüketiciyi borç altına sokan herhangi bir belge vermesini isteyemez. Devre tatil, uzun süreli tatil hizmeti sözleşmeleri ve bu sözleşmelerle birlikte düzenlenmiş olan yeniden satım, değişim ve ilgili diğer tüm sözleşmeler cayma hakkının kullanılması ile birlikte kendiliğinden sona erer.


Özet, noterden sözleşmenin cayma hakkı kullanılarak feshrdildiğine dair bi ihtar çekin. Sonra arar onlar sizi. Ceza ya da başka bir şey ödemeniz gerekmiyor.
Avukatım, kesin bilgi.


bana da yakın zamanda aynısını satmaya çalıştılar, reddettim. fiyatlar hemen hemen aynı.
mevzunun sonucu ne oldu acep?
