Demin duyuruda gezerken gördüm de, bir kaç defa "yılda kaç kitap bitiriyorsunuz?" diye sorulmuş ve 40-50-60 hatta 70 ler havada uçuşmuş. Benim anlamadığım millet bir senede nasıl bu kadar çok kitap okuyor? Millet hızlı mı okuyor yoksa boş vakti mi çok?

Benim mesela bu sene, ocak ayından itibaren 2 aylık ciddi bir boş vaktim oldu ona rağmen şu ana kadar 21 kitap bitirebilmişim. Formülü mü var, yoksa 100-200 sayfalık kitaplardan mı bahsediliyor ya da ne bileyim ben mi moron gibi yavaş yavaş okuyorum çözemedim.


 

ben düzenli olarak okuyorum. günde işime göre en az 1 saat ayırıyorum. tabii öğrenciyim vaktim bol bunun da etkisi olabilir.

bir de hızlı okumak da önemli sanırım. ben çok hızlı okumuyorum. ama okuma hızımı arttırsam 2 katına çıkar galiba.

tute

Goodreads'ten baktım şimdi tam olarak 33 kitap okumuşum 2016'nın başından beri fakat bana kalsa hiç okumuyorum sayılır çünkü bi tek metrobüste git-gel yaparken okuyabiliyorum bir de haftasonları "baazan". Bi bok da anlamıyorum dolayısıyla okuduklarımdan pek.

chiper

basit hesaplayan adam olunca günde 30 sayfadan senede ortalama kalınlıkta(200 sayfa) 50-60 kitap okunabildiğini bulabiliyorsun. 30 sayfayı yine ortalama 90 dakikada bitirebildiğini düşününce çok da imkansız değil. kaldı ki bi oturuşta 3-4 saat okuyan insanlar da çok. her gün yapabilmek burada önemli nokta, onu alışkanlık haline getirebilirsen sen de yapabilirsin.

baba jo

kaç kitap değil de kaç sayfa okunduğu önemli bence. ortalama günde 100 sayfaya yakın okuyorum, hafta sonları biraz daha artıyor. mesela marcel proust'un kayıp zamamnın izinde kitabını(2 cilt) 1,5 ay gibi bi sürede okumuştum. şimdi 2 kitap mı okudum yoksa 3000 küsür sayfamı? :)

dersaadet

yılda 60 70 kitap çok zor bir şey değil ki. ben her gün mutlaka biraz zaman ayırıyorum. okumuşken de bırakasım gelmiyor, en az 100 sayfayı bitiriyorum. işsiz günümdeysem bu sayı 200 sayfaya çıkıyor. bir de sayfaları tek tek yazmak gereksiz bir uğraş olduğu için ben sadece okuduğum kitapların listesini tutuyorum. @dersaadet demiş, katılıyorum. bir akşam oturup bitirdiğim hayvan çiftliğiyle, on günde okuduğum, 1200 küsür sayfalık anna karenina elbette aynı değil.

ruhen hastayim ben
1

mobil görünümden çık