İkinci olarakta darbeye karşı olduğunu söyleyen diğer askeri birlikler ve polis neden sıcak bölgelerde kılını kıpırdatmadı? resmen siviller canlı kalkan gibi kullanılmadı?

darbe emrine uymayanlar olduğu gibi satışlarda oldu. generallerin albayların yüzüne bakın çoğununun yüzündeki ifade yüz üstü bırakıldıkları ifadesi... normal bir suçtan utanırsın elini yüzünü kapatırsın ya da gururlusun mağrur bir ifadeyle dik yürürsün. bunların hepsinin yüzü ağlamaklı idi...


Üst düzey komutanların verdiği emirler genellikle yazılı olduğu için bunların birliklere ulaşması esnasında gizlilik açısından sorun yaşanırdı ve emri alan komutan emri kanunsuz olduğu için uygulamazdı. Birlikteki bir komutanın askerlere fiziksel olarak emir vermesiyle yazılı emir arasında fark var. Komutan senin yüzüne şunu yap diyorsa karşı gelme şansın çok yok ama görmediğin bir komutan senin makamına emir yolluyorsa bunu düşünme fırsatın var. O yüzden sadece işin içinde olan komutanlar askerlere emir verebildi. Diğer askerler işin içine girseydi, darbecilerle karışırlardı çünkü aynı kıyafetleri giyiyorlar.


o iş öyle yürümüyor.
bir korgeneral kolordu komutanı ise altında binlerce asker olur. gn.p.p başkanı bir korgeneralin altında komuta edebileceği binlerce asker, tank, top ve tüfek olmaz.
istihbarat dairesi başkanı, personel dairesi başkanı gibi isimler çoğunlukta dikkat ederseniz. bunlar birlik komutanı değiller.


olayın gerçekleşmesinin 2 ihitmali var:
1. darbeciler zaten biliniyordu, ancak tamamen tasfiye edilebilmeleri için darbeyi yapmalarına izin verildi. muhtemelen kemalist subaylar tarafındana kumpasa getirildiler bu şekilde. ve meydana çıktıklarında arkalarında tek kişi olmadığını gördüler. haliyle hepsi paket oldu.
2. ve daha vahimi: bu ezikler cidden darbeyi başlattıktan sonra ordunun harekete geçeceğini düşündüler. yani kemalist subayların "fırsat bu fırsat" diyerek tüm kolorduları vs. harekete geçireceğini düşündüler. ki bu ihitmal, 1. ihtimalden daha korkunç, bu kadar embesillerse eğer bu ülkenin ordusu bu hale getirildiyse eğer yanmışız yani.


bu arada şu kanunsuz emir komedisi nerden çıktı amk?
emir senin kendi kafana sıkmansa, sıkarsın arkadaşım bunun tartışılacak bir yanı yok.
kanunsuz emir diyen hiç kimse askere falan gitmemiştir net.


Askere sıkıyönetim var. Rütbeli asker tanıdıklarım var hepsi doğuda ve olay sırasında dağdalarmış. Bir kuzenim şansa sağlık raporuyla izinli olduğu için bırakılmış ama diğer bütün arkadaşları tutuklu şimdi. Çoğu da kuzenimle beraber atatürkcü bu arada. Doğuda asker yok gibi bir şey şu an :))
