İstanbul'un en güzel manzaralı yerlerinden birindeyim, Arap dolu. Irkçılik olmasın, ama genel bi çirkinlik var havada. Yani genel resme bakınca rahatsız oldum, kalkicam burdan mesela.
Peki araplar niye böyle? İstisnalar tabii ki vardır, ama genel kanı oluşturacak şekilde kabalar.
Çocuklara bağırıyorlar ahır hayvanı gibi, ve çok çocuk var. O sayı katiyla gürültü.
Peki asıl niye zenginler? Herkesin mi petrolü var kardeşim? Sadece zenginleri görüyoruz muhtemelen burda da, zengini de aşırı zengin ya, o niye öyle?

 

hükümet yardım ediyor para bol olduğundan insanlarına da saçıyorlar. petrol işi yapanlar da vardır elbet.

cekilmis gayfe

zengin olan arap ülkelerinde genel olarak vergi yok, insanlar ticaret yapıyor veya devlet memuru ve maaşları iyi zaten bir iş yapmıyorlar. hatta geçenlerde haber vardı yabancı bir sitede, suudi arabitan da petrol fiyatının düşmesi ve devletin eskisi kadar memur çalıştırmaması sebebiyle insanlar LCW gibi dükkanlarda tezgahtarlık yapmaya başlamış -bu işleri eskiden yabancılar yapıyormuş. Arap gençlerle röportaj yapmışlar, işte tişört katlamak onlarda ayıplanacak bişey olarak bakılıyormuş ama paramı kazanıyorum diyor çocuklar vs. böyle bir kültür. kalabalık aile, çocuk yetiştirme tarzı vs. bunlar paradan bağımsız arap kültürü. bombok bir kültürleri var.

tabi bize gelenler o tezgahtarlar değildir önceden suyun başını tutmuş olanlardır ,daha da zengini zaten ABDde ABde.

niye ama

kültürleri öyle arap kültürü işte görgüsüz kaba ve pisler ama böyle söylersen ırkçı oluyorsun

Burda da zenginleri var zaten petrol zengini fakirleri camide orda burda dilenir genelde, daha da zenginleri ve prens olanları kendi kadınlarını çarşafa burkaya sokup kendi kadınlarla yatlarda zevki sefa yapıyor

limoncello

Zenginliği bilemem de diğerleri kültürle alakalı işte. Kültürlerinde çok çocuk olması gayet normal. Mesela geçen sene ölen Suudi kralı Abdullah'ın kaç çocuğunun olduğunu kaynaklar bile kesin ve net söyleyemiyor. Bazısı 30 diyor, bazısı 40, hatta 60 diyen bile var. 30-40 çocuk sahibi olmak ne demek lan? Farklı zamanlarda 30 civarı eşi olmuş adamın tabii bu arada. En son 4 eşi varken ölmüş diye biliyorum. E Suudi kralı böyleyse genel Arap insanı da farklı olmayacak tabii. Çirkinlikse bilinen bir özellik. İskandinav insanları da güzel mesela, erkeğiyle, kadınıyla. Biz biraz daha karışığız, İtalyanlardan pek farkımız yok tip olarak aslında. Ama Araplara nazaran epey iyiyiz tabii. Gürültü olaraksa İspanyolları çok fena buluyorum ben mesela. Bağırmadan, sakin konuşan İspanyol göremedim gitti şu hayatta. Arapların dilleri de kaba olduğu için çok daha fazla rahatsız ediyor tabii.

Ya limoncello, şu "söylediğimizde de ırkçı oluyoruz" lafından kurtulamadık gitti :) "Arapların alayı pis" dediğinde tabii ırkçılık oluyor, ya ne olacaktı? Fakat Arap kültürünü eleştirdiğinde ırkçılık olmuyor, zira bir kültürün insanlara olan etkisinden bahsediyorsun. Fakat o kültürü benimsememiş Araplar da var. Sen tüm Arapların pis olduğunu söylediğinde o kendi halinde takılan, kendisini o kokuşmuş kültürden kurtarmak isteyen Arapları da diğerleriyle aynı kefeye koymuş oluyorsun. Yoksa tabii ki Arap kültürü leş gibi bir şey, ahlaksızlık, cinsiyetçilik, ayrımcılık temelli bir kültür. Belki de yurtdışında yaşadığım yerde çok Türk'ün olmasından ve onların milleti rahatsız eden davranışlarından benim utanıyor olmamdan dolayıdır bu hassasiyetim, bilemiyorum.

soso

Genel çirkinlik derken, hal tavır ve kabalık, edep adapsizlik çirkinliği demek istedim. İspanyollar da carcar evet. Alevleniyor hemen. 1 Meksikali bir İspanyolla kalmıştım, kafa kalmamıştı.

Vergi olmaması durumunu bilmiyordum, bizim gibi bi ülkede yaşayan, devletin bi gelip etini etmediği kalmışken bu ülke insaninin dusunemeyecegi koşullar tabi.

Yoz amarigalilarin başı örtülüsu gibiler bi yandan.

neynep
1

mobil görünümden çık